image

Laatste testversie superveilig Qubes OS gelanceerd

dinsdag 22 april 2014, 10:17 door Redactie, 2 reacties

Het ontwikkelteam van het superveilige besturingssysteem Qubes OS heeft de laatste testversie van Qubes OS R2 gelanceerd. Qubes is een opensource-besturingssysteem gebaseerd op Xen, X Window System en Linux en kan zowel Linux- als Windowsprogramma's draaien.

Het besturingssysteem wordt ontwikkeld door de Poolse rootkit-expert Joanna Rutkowska, tevens oprichter van Invisible Things Lab. Qubes implementeert een "security by isolation" aanpak, wat het doet door verschillende programma's via virtualisatie van elkaar te scheiden. Als één programma wordt aangevallen heeft dit geen gevolgen voor de integriteit van de rest van het systeem.

In de 'Release Candidate' die nu online is verschenen zijn verschillende nieuwe features toegevoegd, zoals ondersteuning van Windows applicatie Virtual Machines in volledige desktopmode. Daarnaast is het nu ook mogelijk om direct te schakelen tussen de "volledige desktopmode" en de "seamless" mode voor de Windows applicatie Virtual Machines. Volgens Rutkowska is dit de laatste testversie voordat de uiteindelijke versie van Qubes OS R2 zal verschijnen.

Reacties (2)
22-04-2014, 17:25 door Anoniem
FBSD Micro jails, voor linux?
28-04-2014, 11:51 door Anoniem
Het aangeven dat het super veilig is, vraagt hackers om het tegendeel te bewijzen. Ik ben dan ook benieuwd wanneer het eerste lek boven water komt!
Joep
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.