image

CloudFlare beloont bugmeldingen met T-shirt

dinsdag 22 april 2014, 10:29 door Redactie, 4 reacties

Na tal van andere internetbedrijven is ook CloudFlare een beloningsprogramma gestart voor onderzoekers en hackers die kwetsbaarheden en bugs bij het bedrijf aantreffen en op verantwoorde wijze rapporteren. In tegenstelling tot de meeste beloningsprogramma's keert CloudFlare geen geld uit.

Wie een kwetsbaarheid in de diensten op cloudflare.com of stopthehacker.com aantreft en meldt wordt in de "Hall of Fame" opgenomen en krijgt een exclusief T-shirt. Daarnaast is het mogelijk om een jaar van CloudFlare Pro of een maand van CloudFlare Business gebruik te maken als de bugmelder over een domein beschikt waar hij dit voor wil inschakelen.

Bugs kunnen worden gemeld via HackerOne, een initiatief van Facebook en Microsoft waarbij hackers en onderzoekers worden beloond voor het rapporteren van kwetsbaarheden in veelgebruikte internetsoftware. Volgens CloudFlare was HackerOne de beste manier om een beloningsprogramma voor bugs te beheren en kon het zich ook vinden in de filosofie van het initiatief. Het belonen van bugs met T-shirt is niet uniek. In Nederland wordt dit bijvoorbeeld door het Nationaal Cyber Security Center gedaan.

Reacties (4)
22-04-2014, 10:41 door Anoniem
I reported a bug in CloudFlare
... all I got was this lousy t-shirt

Natuurlijk zul je die in volle trots en glorie dragen!
22-04-2014, 16:52 door Anoniem
dom dom dom.

Een paar duizend euro is niets voor zo'n bedrijf, maar veel voor een goeie hacker, die zijn uren aan werk graag beloond ziet.
Tel daarbij op dat een hacker het risico loopt om opgepakt te worden door een bromsnor met en typmachine die geen internet kent, en dan is een T-shirt een belediging. Hall of Fame. pfff.

Een bedrijf dat zoveel minachting heeft voor programmeurs en security, vraagt erom dat kwetsbaarheden op de zwarte markt verkocht worden.
23-04-2014, 09:35 door Anoniem
Bug bounty: t-shirt

Spend all day for nothing!
Foo
23-04-2014, 14:13 door Anoniem
Ach kom op mensen, het gaat toch om het gebaar? Gewoon lekker aan je skills kunnen werken en ze kunnen toepassen zonder gezeik is toch al beloning genoeg? Zo'n t-shirt is gewoon geinig. Als je er rijk van wilt worden, wordt dan professional of zo...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.