image

'90% illegale downloadsites bevat malware'

woensdag 30 april 2014, 12:09 door Redactie, 8 reacties

90% van de populairste illegale downloadsites in Groot-Brittannië bevat malware en andere 'potentieel ongewenste programma's (PUPs) die bezoekers proberen te misleiden of op te lichten. Ook blijken de downloadsites allerlei scams te bevatten voor het plegen van creditcardfraude.

Tweederde van de 30 onderzochte illegale downloadsites probeerde creditcardgegevens voor frauduleuze doeleinden te verzamelen. Slechts één illegale downloadsite vertoonde tijdens een periode van twee weken geen enkel teken van malware of creditcardfraude. Dat blijkt uit onderzoek dat op verzoek van FindAnyFilm.com door onderzoeksbureau Intelligent Content Protection (Incopro) werd uitgevoerd.

De malware op de illegale downloadsites is vaak vermomd als een onschuldige 'speelknop' die gebruikers nietsvermoedend zouden kunnen aanklikken om een film of serie af te spelen, maar in werkelijkheid malware of andere programma's downloadt, zo stellen de onderzoekers.

De voornaamste vorm van malware die werd aangetroffen was adware. Tien van de 30 downloadsites probeerde adware bij bezoekers te installeren. Op vijf van de dertig sites werd er geprobeerd om bezoekers met rootkits te infecteren. Een gevaarlijke vorm van malware die lastig is te verwijderen en waarmee aanvallers volledige controle over de computer kunnen krijgen.

Dekmantel

"Je brengt niet alleen je persoonlijke veiligheid in gevaar, door illegale downloadsites te gebruiken kun je ook de georganiseerde misdaadbendes financieren die deze websites exploiteren als een dekmantel voor andere cyberscams", zegt Kieron Sharp, directeur van de Federation Against Copyright Theft (FACT). Hij merkt op dat er nog een hoop werk is te verrichten om deze websites te blokkeren en uit de lucht te halen.

"Het is erg belangrijk dat het publiek het gevaar van illegale downloadsites erkent", stelt Andy Fyfe, hoofd van het Londense politiekorps dat zich met de bestrijding van intellectuele eigendomsmisdrijven bezighoudt. "Mensen moeten weten dat als ze illegale downloadsites bezoeken, ze het risico lopen dat hun persoonlijke informatie wordt gestolen en misbruikt, alsmede dat hun computer risico op malware en virussen loopt."

Reacties (8)
30-04-2014, 12:32 door Anoniem
Beetje nuanceren mag wel, onderzoek betaald door de copyright trollen, dus zeer zeker niet objectief....
Omdat nu als FEITEN te brengen...

voorbeeld: Tweederde van de 30 onderzochte illegale downloadsites probeerde creditcardgegevens voor frauduleuze doeleinden te verzamelen. "

ONZIN! door het klikken van linkjes van o.a. download programma's kom je op (al dan niet illegale) download websites, die willen dat je betaald voor de "service".
Dus niet de torrentsite (daar ging het over) maar de site die de software aanbied vraagt om creditcard gegevens.
Of dit vervolgens netjes wordt gebruikt voor het betalen van de software of (ook) voor frauduleuze doeleinden is niet bewezen...

Ook is er onderzoek van onafhankelijke onderzoekers dat aantoont dat torrent sites veiliger zijn om down te loaden dan zogenaamde legale download sites...

En zo kan je dit hele artikel doorzagen...
30-04-2014, 13:08 door Anoniem
Dit vind ik ook een goeie...
Tien van de 30 downloadsites probeerde adware bij bezoekers te installeren.... dit doen heel veel "legale" software toch ook?
Niets nieuws dus..
30-04-2014, 14:27 door Mysterio
Oh, ze nemen PUPs ook mee in de telling. Ja, zo kan ik het ook.
30-04-2014, 17:53 door vimes
Wat een onzin. Het is gewoon ordinaire reclame voor FindAnyFilm.com.
30-04-2014, 22:31 door Binsbergen - Bijgewerkt: 30-04-2014, 22:32
Ordinaire bangmakerij. Als dit artikel daadwerkelijk het doel heeft om mensen te waarschuwen, waarom dan geen lijst van deze "tweederde van de 30 onderzochte illegale downloadsites" zodat iedereen gewaarschuwd is ???
30-04-2014, 23:30 door Anoniem
Een betere titel zou zijn: "90% van alle advertentienetwerken bevat malware."

Pagina 1, 3e punt uit het onderzoek, de expert aan het woord::
"Mum and actress Zoe Lucker warns of the dangers of these ‘hidden extras’ which can
open the door to cyber criminals"
01-05-2014, 10:26 door Kapau
"Mensen moeten weten dat als ze illegale downloadsites bezoeken, ze het risico lopen dat hun persoonlijke informatie wordt gestolen en misbruikt, alsmede dat hun computer risico op malware en virussen loopt."

Net als facebook dus?
03-05-2014, 04:58 door sabofx
Ik krijg een kromme !@#%!@#$ van websites die downloads van shareware aanbieden om vervolgens je op te zadelen met hun eigen download tool (die uiteraard op de computer achterblijft). Zelfs een vroeger respectabele site als 'cnet.com' doet mee aan deze twijfelachtige praktijken. Gewoon heel erg jammerrrr....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.