image

NSA++ beschermt Android-gebruikers op internet

zondag 4 november 2012, 08:18 door Redactie, 4 reacties

De populaire Firefox-uitbreiding NoScript is dankzij Nederlands geld weer beschikbaar voor Android-toestellen, nadat een eerder project sneuvelde. NoScript blokkeert scripts, advertenties, trackers, kan websites verplichten om via HTTPS te communiceren en beschermt tegen verschillende aanvallen zoals cross site scripting. Met hulp van Stichting NLNet ontwikkelde NoScript-ontwikkelaar Giorgio Maone een versie voor de niet meer ondersteunde 'Fennec', ook bekend als Firefox 4 Mobile.

Eind 2011 stopte Mozilla namelijk met de Electrolysis/XUL architectuur van de eerste mobiele Firefox-versie en ontwikkelde een nieuwe versie die een stuk sneller presteerde en reageerde. Door de aanpassing werkte de eerste versie van NoScript Anywhere (NSA) niet meer. Maone moest de browser plug-in dan ook grotendeels herschrijven

Bescherming
Nu is er dan eindelijk een nieuwe versie van NSA verschenen, genaamd NoScript Anywhere Plus Plus (NSA++). De versie werkt op dit moment alleen nog met de Nightly-testversie van Firefox, maar moet uiteindelijk met de standaard Firefox Mobile-versie werken.

"Hoewel het nog niet zo compleet is als z'n voorganger, biedt NSA++ al de beste bescherming die je in een mobiele browser kunt krijgen", aldus Maone. Naast het blokkeren van scripts is ook de bescherming tegen cross site scripting aanwezig en functionele gedeelten van de ClearClick anti-Clickjacking technologie en andere beveiligingsmaatregelen.

Reacties (4)
04-11-2012, 14:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 19:12 door Rubbertje
Mijn ervaring met NoScript op mijn pc is dat ik gek werd van allerlei meldingen. Ik heb het eraf gemieterd om die reden. Wekt NSA dezelfde irritatie op bij gebruik op mijn telefoon?
05-11-2012, 13:09 door Anoniem
Ligt er maar net aan welke site`s je bezoekt,ik gebruik het lang en zou niet meer zonder willen.
07-11-2012, 00:12 door Rubbertje
Door Anoniem: Ligt er maar net aan welke site`s je bezoekt,ik gebruik het lang en zou niet meer zonder willen.
Ik heb wel wat sites die ik regelmatig bezoek, maar ik zat ook vaak zomaar wat te surfen, dus kwam ik vaak voor de eerste keer op sites en dan bleef NoScript maar blèrren. Ik werd er gek van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.