image

Nederlandse hackers bouwen WhatsApp Desktop

donderdag 8 november 2012, 13:28 door Redactie, 24 reacties

Verschillende Nederlandse hackers zijn een open source-project gestart om het populaire chatprogramma WhatsApp ook voor desktops beschikbaar te maken. WhatsApp heeft wereldwijd op het Android-platform tussen de 100 en 500 miljoen downloads. Voor de iPhone was het deze week de meest gedownloade app, waarmee het apps zoals Angry Birds en Bad Piggies voorblijft.

De software is niet beschikbaar voor desktops, maar daar willen de Nederlandse hackers verandering in brengen. "Het doel is om een stabiele en werkende Whatapps desktop client te bouwen en mensen een fantastische chat-applicatie te bieden die zowel op de smartphone als desktop werkt", aldus de doelomschrijving.

Meewerken
Op het Nederlandse forum Hackflag.org laten de hackers weten dat 'de werking van WhatsApp nog steeds een mysterie is dat opgelost moet worden, stukje bij stukje."

De code voor het programma wordt geschreven in C# en in het .NET Framework 4.0. "Iedereen mag meehelpen en wijzigingen en toevoegingen doen in de code." Meer informatie is op Google Code te vinden.

Reacties (24)
08-11-2012, 13:33 door Security Scene Team
Door Redactie: Verschillende Nederlandse hackers zijn een open source-project gestart om het populaire chatprogramma WhatsApp ook voor desktops beschikbaar te maken. WhatsApp heeft wereldwijd op het Android-platform tussen de 100 en 500 miljoen downloads. Voor de iPhone was het deze week de meest gedownloade app, waarmee het apps zoals Angry Birds en Bad Piggies voorblijft.

De software is niet beschikbaar voor desktops, maar daar willen de Nederlandse hackers verandering in brengen. "Het doel is om een stabiele en werkende Whatapps desktop client te bouwen en mensen een fantastische chat-applicatie te bieden die zowel op de smartphone als desktop werkt", aldus de doelomschrijving.

Meewerken
Op het Nederlandse forum Hackflag.org laten de hackers weten dat 'de werking van WhatsApp nog steeds een mysterie is dat opgelost moet worden, stukje bij stukje."

De code voor het programma wordt geschreven in C# en in het .NET Framework 4.0. "Iedereen mag meehelpen en wijzigingen en toevoegingen doen in de code." Meer informatie is op Google Code te vinden.

LMFAO lame.

C# en in het .NET Framework 4.0
zijn populaire Talen onder Hackforums, Misschien een Idee als we onze eigen AnonymousSecurity naar die forum sturen om te helpen? trololololol

check dit, dit zegt genoeg over hoe zij dingen aanpakken (een quote van hun site):
Kirk Wrote:
Ik schrijf mischien binnen kort wel een tutorial over hoe je kunt whatsappen onder iemands anders naam. Zie de wiki op de Google Project pagina voor informatie over hoe whatsapp werkt.

Verder, ik wil best meehelpen hoor, maar mijn C# is niet echt hoog ofzo Ik kan miss paar mooie GUI's maken en laten zien?

en zo kan je nog ff door spitten :P
08-11-2012, 13:39 door Anoniem
Hier Swen Kooij (aka Kirk). Ik ben de hoofd ontwikkelaar van dit project, allereerst even bedankt naar de redactie van security.nl voor het plaatsen van ons project :)

Iedereen die het leuk lijkt me te werken kan zich aanmelden door naar de Google Code project pagina te gaan en daar de verdere instructies te lezen.

Wat betreft de reactie van 'Security Scene Theme', we zijn nog steeds 'hackers'. De kennis kan misbruikt worden maar hoeft niet. Ik kan je verzekeren dat we de code zo veilig mogelijk houden vandaar ook open-source zodat iedereen de code kan zien.
08-11-2012, 13:59 door Anoniem
Een beetje jammer dat als je het naar meerdere platformen wil brengen, je dan voor C# kiest...
08-11-2012, 14:01 door Anoniem
Hoezo niet beschikbaar voor desktops? Ik draai het al een jaar op mijn desktop via Bluestacks!
08-11-2012, 14:19 door Anoniem
@Kirk: maak je niet druk om SST's opmerking; doen wij ook niet :) Verder een goed initiatief hoor ... Hopelijk hebben jullie al de python-client API code die een tijdje geleden op het net rondzweefde ? Is in ieder geval een goed begin voor de protocol-analyse ;)
08-11-2012, 14:32 door Anoniem
@Security Scene Theme, Wat wil je nu eigenlijk zeggen?
08-11-2012, 14:44 door Anoniem
Mooi project. @SST, wat is dat nou voor getroll? Het halve bedrijfsleven draait op .NET applicaties. En dankzij mono kan iedere 1337 h4x0r het ook onder z'n favoriete obscure OS draaien.
08-11-2012, 14:47 door MrBil
@ Vandaag,13:33 doorSecurity Scene Team

Het niveau is inderdaad erg laag op hackflag.org ( net als hun vorige website l33thackers.nl ). De nederlandse scriptkiddie xCrypt0 die zich daar ook bevindt, was toen der tijd op hun oude platform (l33thackers.nl) gedoxed. Zie http://tinyurl.com/bmsjy3p en Google uiterraard.

Toen het platform zich nog op l33thackers.nl bevond had ik een paar minuten op rond gekeken, maar haakte al snel af. Je vind daar alles behalve nuttige informatie. ( op scriptkiddies na dan )

@ Kirk:
"Ik kan je verzekeren dat we de code zo veilig mogelijk houden vandaar ook open-source zodat iedereen de code kan zien."
Dit is tegendraads.
08-11-2012, 14:59 door Anoniem
@ MrBil

Zou ik dan mogen vragen waar u Xcrypt0 kan vinden? Hij mag dan een andere alias gebruiken maar ik heb de persoon nog niet ontmoet op hackflag. Het oude l33thackers is niet meer van nu en dat lijkt mij een afgesloten hoofdstuk? En na een paar minuten haakt u af? Als je na een paar minuten zo'n sterk oordeel kan vellen moet je wel heel kundig zijn! Als ik ga kijken in een beddenzaak en het eerste bed ziet er niet uit houd dat in de dat de rest dan ook niet mooi is? Of niet van mijn smaak?

En opensource houd juist veiligheid in omdat iedereen kan controleren of de code wel degelijk virusvrij is!

@ Security Scene Team

Waarom direct zoveel haat? Wacht het gewoon even rustig af en kijk het aan. Misschien word het inderdaad niks maar misschien ook wel! En volgens mij zijn C# en .NET framework over het algemeen behoorlijk bekende talen? Kijk dat HF nou zo'n grote community is dat er daar veel mensen zijn die het gebruiken kunnen we ook niks aan doen? En dan AnonymousSecurity, wat wil je hiermee zeggen? En de Quote die word gemaakt van een mede forum lid? Wel dat deze persoon niet zo goed is met C# kan deze ook niet helpen. Ben jij geboren met de mogelijkheid direct een volstaand programma te maken in C#. En dat een iemand zoiets zegt houd direct in dat heel het project faalt? Als je met zo'n instellings gaat werken inderdaad! En de quote van Kirk houd in dat hij alleen mensen wil laten zien hoe iets gedaan word. En geloof die tutorial komt er!
08-11-2012, 15:07 door MrBil
Ik begrijp je reactie. Mocht hackflag een totaal iets anders zijn dan l33thackers.nl dan hoop ik dat maar :) Als je je code open-source maakt, dan kunnen programmeurs dit reverse engineeren. Dit brengt dus ook nadelen met zich mee, vandaar mijn reactie op Kirk zijn punt.

Dit maak ik zelf namelijk ook mee met mijn eigen code's die door een hoop mensen wordt gebruikt. Er zitten altijd een paar mensen bij die misbruik proberen te maken van je code.
08-11-2012, 15:08 door Nimrod
@Kirk chill out. Dit forum barst van de haters...

Ik zou zeggen ga zo door. Ik heb zojuist even een checkout van je repo gedaan en ik vind het wel grappig om te zien wat je tot nu toe gevonden hebt. Keep up the good work.
08-11-2012, 15:10 door Anoniem
l33thackers is voorheen gehacked, gedoxxed en over het algemeen geowned. Daarom kapten ze er mee. Nu is er opeens hackflag.org die alleen al in de afgelopen maand 2 keer is gehacked.

Nee, ik ben geen fan :d
08-11-2012, 15:50 door Anoniem
@MrBil: Security through obscurity is geen security.
08-11-2012, 16:20 door Anoniem
Hier Kirk weer ;) (Ik moet echt even een security.nl account aanmaken)

Anyways we hebben de Python API geanalyseerd. Ik heb inmiddels voor me zelf compleet gedocumenteerd hoe WhatsApp precies in elkaar steekt.

Ik vind het jammer dat er mensen zich druk maken over het niveau op Hackflag.org, hackflag mag dan mischien een niet al te hoog niveau hebben, ik vind het persoonelijk al een hele verbetering ten op zichten van leethackers. We werken op Hackflag op de achtergrond nog aan verbetering.

Nu weer even terug naar de applicatie. Er was in het begin een twijfel tussen C++ en C# en mischien Java. Cross-platform is geweldig maar komt met veel extra werk. Het .NET framework bied geweldige functies en klassen aan. In C# zijn we gewoon een stuk productiever. Als alles af is gaan we mischien nadenken over een cross-platform versie. Voor nu houden we het even bij Windows.

Dan even een reactie op de persoon die zij whatsapp al jaren op z'n desktop te draaien door middel van Bluestacks. Dit is nu precies waarom ik het project begonnen ben. Ik wil een client geen emulator waarmeer ik de app van Whatsapp zelf kan draaien.

@Nimrod, leuk dat je een checkout hebt gedaan. Houd er rekening mee dat we zeer in de begin fase zitten. Ik ben nu net begonnen met het login form en een lokale database (SQLite3) om data op te slaan.

Met betrekking tot veiligheid, natuurlijk zijn er altijd mongolen die misbruik van je code/applicatie maken. Persoonelijk geef ik er niet zo veel meer om, 1 van de redenen is dat het open-source is dat iedereen de code kan bekijken en kan zien dat we bijvoorbeeld niet je telefoonnummer loggen etc.. Alles (gesprekken etc..) worden allemaal op je computer opgeslagen
er gaat niks naar servers van ons (die we niet eens hebben).
08-11-2012, 16:22 door Anoniem
Vroeger had je gewoon MSN :')
08-11-2012, 16:52 door AdVratPatat
Door Security Scene Team: Misschien een Idee als we onze eigen AnonymousSecurity naar die forum sturen om te helpen? trololololol
Misschien kunnen jullie het er samen eens over hebben om naar DIE forum te gaan??? Ze kunnen daar vast nog wel één of twee 'hoog-opgeleide IT-goden' gebruiken, en het zou ongetwijfeld een mooie aanvulling zijn op je huidige carrière...
Ik reageer wel eens (te) pinnig, maar dan in ieder geval direct op de man, dit is echt LAAG van je, naast de constante stroom van domme spelfouten die je maakt. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen...


Door Anoniem: Hoezo niet beschikbaar voor desktops? Ik draai het al een jaar op mijn desktop via Bluestacks!
Ja ik dacht dus ook al... Maar voor de mensen die niet kunnen wachten met whatsapp op de desktop, wees maar gerust, dat hoeft ook niet: http://whatsapponpc.com/about/


Door Anoniem: Hier Swen Kooij (aka Kirk). Ik ben de hoofd ontwikkelaar van dit project, allereerst even bedankt naar de redactie van security.nl voor het plaatsen van ons project :)
Altijd leuk om een Nederlands initiatief te zien met mogelijk potentieel, maar kan het niet direct cross-platform ontwikkeld worden??? (Veel Apple gebruikers...)
Waarom vooral de combinatie met .Net 4??? Dat het veel gebruikt wordt wil niet zeggen dat het niet gaat om relatief brakke infrastructuur, en dat een gebruiker die wil whatsappen op de desktop zonder .Net gelijk een GB of wat aan update's ervoor nodig heeft vind ik nou ook niet echt realistisch..

En heb je al een time-frame?
08-11-2012, 17:52 door Anoniem
Waren de usernames in WhatsApp niet de telefoonnummers van de gebruikers? En iets met een controle / authenticatie SMS om te checken of het device wel een telefoon is. Voor de rest is het een soort XMPP parodie naar mijn weten.
08-11-2012, 19:13 door vimes
Ik begrijp niet helemaal wat nu de bedoeling is.
Willen ze nu illegaal inbreken in het whatsapp systeem of willen ze een legale oplossing vinden voor het whatsapp'en zonder gekoppelde telefoonverbinding?

In het laatste geval vraag ik mij af waarom de fabrikant van whatsapp daar nog niet mee bezig is want de markt hiervoor lijkt mij wel groot.
08-11-2012, 20:25 door Anoniem
@Kirk:
Ik ken WhatsApp bijna niet, maar als het "gewoon" een chat dienst is, is het dan niet handiger om het als protocol in pidgin ( http://pidgin.im/ ) te implementeren ? Dat scheelt je een hoop werk denk ik.

Succes met je project !
08-11-2012, 22:47 door Anoniem
ZO Nederlands. Zijn er een paar mensen enthousiast om iets leuks te maken en meteen loopt iedereen er op te zeiken.
Dit is niet goed en dat moet anders. Ga zelf wat leuks maken of zo.

Ik wens ze in elk geval veel plezier en veel succes!
08-11-2012, 23:54 door Anoniem
Kirk? Dat kereltje die alle tut's van HF op hackflag zet?
Hackflag is voor skids, net als l33thackers was.

En Whatsapp is al lang op de desktop te gebruiken: http://bluestacks.com/
09-11-2012, 00:41 door Anoniem
Door vimes: Ik begrijp niet helemaal wat nu de bedoeling is.
Willen ze nu illegaal inbreken in het whatsapp systeem of willen ze een legale oplossing vinden voor het whatsapp'en zonder gekoppelde telefoonverbinding?

In het laatste geval vraag ik mij af waarom de fabrikant van whatsapp daar nog niet mee bezig is want de markt hiervoor lijkt mij wel groot.

Het gaat om het laatste geval, een manier om te kunnen Whatsapp'en van af je pc/laptop zonder een emulator te gebruiken.
09-11-2012, 02:30 door Anoniem
whatsapp een mysterie? Het is gewoon een simpele aanpassing op t jabber protocol...
10-11-2012, 12:11 door Anoniem
Drie jaar terug ooit de makers vragen zien posten op een forum over het compileren van ejabberd.

Daarbij gaven ze wat server info vrij en kwam duidelijk naar voren dat ze een mobile chat client app wilde maken voor jabber / XMMP.

Ze gebruikten toen ejabberd om hun app mee te laten werken (standaard poorten), verder kan je je server laten bepalen met welke server hij wel of niet praat. (Google talk is ook gebaseerd op XMMP en was eerst besloten, sinds een aantal jaren is het wel open kan je nu met je eigen XMMP server gewoon praten met een google talk gebruiker....).

Volgens mij kan je met client strings verder ook nog het een en ander filteren, zodat men alleen de eigen whatsapp client kan gebruiken om te verbinden.

Waarom geen desktop client, ik denk dat ze van oorsprong een verdien model hadden op basis van het betalen voor de clientapp in de diverse app stores.....

Waar ze verder hun geld mee verdienen .... geen idee.

Groet Jacco
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.