image

Gartner: aanvallen op smartphones in 2017 volwassen

donderdag 29 mei 2014, 11:16 door Redactie, 0 reacties

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat in 2017 aanvallen op smartphones en tablets volwassen zullen zijn geworden. Er zal dan een verschuiving plaatsvinden waarbij 'data breaches' vaker via mobiele toestellen plaatsvinden dan via de traditionele computer.

In veel gevallen zullen volgens Gartner de incidenten worden veroorzaakt door verkeerd ingestelde mobiele applicaties of het verkeerde gebruik ervan. "Een klassiek voorbeeld is het gebruik van persoonlijke clouddiensten via apps die zich op de smartphone of tablet bevinden. Als ze worden gebruikt om bedrijfsgegevens te verplaatsen, zorgen deze apps voor datalekken waar de organisatie niets van weet", zegt onderzoeksanalist Dionisio Zumerle.

Jailbreaken

Een ander risico dat Zumerle ziet is het 'jailbreaken' en 'rooten' van mobiele toestellen. Gebruikers krijgen daardoor meer rechten en mogelijkheden op het toestel. Het zorgt echter ook voor een beveiligingsrisico, omdat app-specifieke bescherming en de 'sandbox' van het besturingssysteem worden verwijderd, aldus de analist. Hierdoor kan malware worden gedownload die vervolgens allerlei kwaadaardige acties kan uitvoeren, waaronder het stelen van bedrijfsgegevens.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.