Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Wat is veiliger,een oude Blackberry of een (moderne) Android-smartphone?

12-06-2014, 16:15 door Anoniem, 7 reacties
Ik heb een oud model Blackberry,nl. de Blackberry Curve 8520.Ik heb het vermoeden dat deze gecompromiteerd is. Aanwijzingen o.a.: af en toe geheel vastlopen toestel,zaken openen niet of heel traag,internetverbinding schijnt soms onderbroken hoewel de blokjes voor internetverbinding er nog gewoon zijn,batterij (vrij nieuw en origineel blackberry) is heel snel leeg,zelfs zonder gebruik wifi en zonder gebruik edge/3g,bij cold herstart (na tijdelijke verwijdering batterij) gaat heel langzaam en blijft soms halverwege de voortgangsbalk hangen waarna ik de batterij er nog maar weer eens uithaal,en ook heel opvallend ik kan sinds een maand of 2,3 de blackberry prepaid internetbundel t-mobile gebruiken zonder daarvoor eerst BLACKBERRY te moeten sms-en naar 4000.Alle BB en e-maildiensten werken gewoon (uitgezonderd de tijdelijke storingen die ik eerder noemde).Ik zelf heb geen hack of crack geplaatst of laten doen op mn BB toestel. Ik zit nu te overwegen om een andere smartphone aan te schaffen,ik zit te denken aan een Android phone.Er is voor deze telefoons genoeg aan apps en security software te downloaden en installeren,waarbij voor BB er volgens mij nog maar een enkele securityprovider is.Ik neem aan dat de Android toestellen ook een firewall hebben (al dan niet via de securitysoftware-provider) en talloze apps om deze android toestellen helemaal mee dicht te timmeren? Ik weet dat ik mn BB helemaal leeg kan maken en resetten naar fabrieksinstellingen,maar of dat een nieuwe hack zal kunnen voorkomen denk ik niet,als diegene(n) mn 06nmr,imei-nmr en macadres vd BB weten.Niet met de security software (Bullguard mobile security 10) die ik er nu op heb staan.Die is zelf niet veilig aangezien daarvan de auto-update (antivirusdefinities) regelmatig door iets of iemand weer wordt omgezet naar never (nooit),al zet ik het telkens weer terug naar elke 4 uur of welke frequentie dan ook. Afijn,BB staat bekend als heel veilig,weinig malware voor etc. Maar toch: is een moderne Android veiliger dan een oude Blackberry,of niet?
Reacties (7)
16-06-2014, 15:47 door Anoniem
Een Blackberry is niet zo veilig als men weleens denkt.Een moderne android smartphone kan toch veiliger zijn dan een BB phone.Er zijn meer security apps beschikbaar voor android en ook meer beveiligingssoftware, en voor oudere blackberry's zijn er geen nieuwe updates vd BB software beschikbaar.
16-06-2014, 16:53 door Britec09
Koop beter zo een oude Nokia , Dat is super veilig en ook nog eens kras bestendig :)
16-06-2014, 17:14 door Anoniem
Veiliger waartegen?
16-06-2014, 17:46 door Anoniem
Ik heb het vermoeden dat deze gecompromiteerd is.

http://www.wikihow.com/Stop-Being-Paranoid
16-06-2014, 18:19 door spatieman
en je kan er snake op spelen !!
16-06-2014, 23:44 door Anoniem
Nieuwe up-to-date dingen zijn bijna altijd veiliger tegen willekeurige bedreigingen, omdat kwetsbaarheden worden gepatcht.

Veiligheid tegen overheidsspionage enzo is een ander verhaal, daar heb je bij nieuwere dingen over het algemeen meer kans op backdoors in je ding.
17-06-2014, 13:38 door choi
Door Anoniem: Ik heb het vermoeden dat deze gecompromiteerd is.

http://www.wikihow.com/Stop-Being-Paranoid

''Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you''
Joseph Heller (Catch 22)

''Only the paranoid survive''
Andy Grove (CEO Intel Corp)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.