image

Phishingaanval via Windows 8 update-mail

dinsdag 11 december 2012, 14:43 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers gebruiken het verschijnen van Windows 8 om inloggegevens van internetgebruikers te stelen. Er gaat op dit moment een e-mail rond met als onderwerp 'Windows Update'. De e-mail zou van windows@microsoft.com afkomstig zijn en adviseert ontvangers om naar Windows 8 te upgraden, omdat dit ervoor zorgt dat computers beter beschermd zijn. Vervolgens moet men een link openen om de 'Microsoft Windows Experience' te upgraden.

De link wijst naar een phishingpagina (pal-anand.com/windows1/index.htm), die Windows Update heet. Op deze pagina moeten gebruikers aangeven of ze een Yahoo!, Gmail, Windows Live of AOL account hebben.

In het geval de gebruikte e-mailaanbieder er niet bij staat, is er nog de optie 'other e-mails'. Na het kiezen verschijnt er een pop-up om in te loggen, die de ingevulde inloggegevens vervolgens naar de phishers stuurt.

Reacties (4)
11-12-2012, 14:48 door Ler0y JenKins
"expereince"?

Het nog oude logo van Windows...

Waardeloos, om je kapot te lachen!
11-12-2012, 14:53 door Anoniem
"De link wijst naar een phishingpagina, die Windows Update heet. "

@Redactie: Zouden jullie in dit soort artikelen misschien de links kunnen noemen (evt met hxxp om te voorkomen dat mensen erop kunnen klikken) ? Dat maakt het voor de professionals hier die log analysis doen interessant, omdat je dan direkt kan kijken of er impact is binnen je organisatie ;))

[admin] Done [/admin]
11-12-2012, 17:13 door Patio
de afzender staat toch al genoemd? Gewoon een e-mail naar toe sturen en zien wat er gebeurt. Wedden dat je geen of een weinigzeggend antwoord krijgt?
12-12-2012, 08:58 door Fabian76
Door Ler0y JenKins: "expereince"?

Het nog oude logo van Windows...

Waardeloos, om je kapot te lachen!

Gelukkig weet iedereen dat het Windows logo veranderd is. Mijn vader zei dat laatst ook al... (*zucht*)
Je moet niet van je eigen kennis uit gaan maar van de gemiddelde computer gebruiker. Die valt het niet eens op dat het Windows logo niet meer in deze hoedanigheid bestaat. Ook niet als ze Windows 8 hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.