image

Aanval op intranet Britse overheid via beheerdersaccount

woensdag 18 juni 2014, 13:34 door Redactie, 0 reacties

Onlangs heeft er een aanval op het beveiligde intranet van de Britse overheid plaatsgevonden, waarbij de aanvallers het account van een systeembeheerder gebruikten om toegang te krijgen. Dat liet Francis Maude, minister van het Cabinet Office, deze week tijdens de IA14-conferentie weten.

Volgens Maude was de aanval afkomstig van een door een staat gesponsorde groep. Een land wil de Britse minister echter niet noemen. Wel laat hij weten dat de aanval in een vroeg stadium werd ontdekt en geen schade heeft aangericht. Maude benadrukte tijdens zijn speech dat het belangrijk voor overheid en bedrijfsleven is om samen te werken bij de bestrijding van cybercrime.

"Door samen te werken kunnen de we kansen die cyber voor bedrijven biedt maximaliseren. Cybersecurity vereist technische innovatie en ondernemersambitie, ondersteund door vaardigheden en onderzoek, iets wat Groot-Brittannië in overvloed heeft." De minister benadrukte dat naast de groeiende kansen die technologie biedt ook de dreigingen zich blijven ontwikkelen. "We kunnen niet stoppen, geen minuut. We kunnen altijd meer doen om ons te beschermen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.