image

NSA heeft geen tekort aan security professionals

donderdag 19 juni 2014, 10:35 door Redactie, 4 reacties

Volgens een nieuw rapport van een Amerikaans onderzoeksbureau is er met name binnen de Amerikaanse overheid een tekort aan cybersecurity professionals, maar heeft de NSA ondanks alle onthullingen van klokkenluider Edward Snowden geen problemen om openstaande vacatures te vullen.

Dat beweert de RAND Corporation. Volgens het onderzoeksbureau is er een grote vraag naar professionals, maar is de vraag vooral bij de Amerikaanse overheid groot, omdat de salarissen daar lager liggen dan in de private sector. De NSA is in dit geval een uitzondering want de Amerikaanse inlichtingendienst kan alle vacatures eenvoudig vullen en heeft daarnaast een laag verloop wat betreft werknemers.

"Eén reden is dat er aandacht wordt besteed aan ontwikkelingsprogramma's om ervoor te zorgen dat werknemers up-to-date en betrokken blijven", aldus het rapport. Verder is er een uitgebreid opleidingssysteem, dat in sommige gevallen drie jaar duurt. Verschillende overheidsinstanties zouden daarnaast denken dat de NSA een beter salaris biedt, zo meldt Network World dat het rapport inzag.

Ook zou de NSA veel tijd en energie besteden aan de taak om cybersecurity professionals te vinden. Zo'n 1500 mensen zijn bezig met het rekruteren en aannemen van personeel, waarbij de NSA banden met veel universiteiten heeft, met name die universiteiten die een reputatie hebben in het opleiden van mensen die in het leger gaan.

De NSA-medewerkers die de inlichtingendienst uiteindelijk verlaten blijken vaak voor banken, defensieleveranciers of andere overheidsleveranciers te gaan werken. Wat betreft het vinden van het juiste security professioneel in alle sectoren zijn met name individuen die technisch talent met organisatorische, managements- en bedrijfservaring combineren het lastigst te vinden.

Reacties (4)
19-06-2014, 10:49 door Anoniem
Er zit een hele indoctrinatie bij. Een betaald cultuslidmaatschap. Voor sommige mensen is dat een aantrekkelijke combinatie.
19-06-2014, 10:56 door Anoniem
Hoe hoog zullen ze lonen zijn van NSA Security specialisten?

Ik weet dat de commerciele sector meer biedt maar ben toch wel benieuwd
19-06-2014, 16:33 door Anoniem
NSA New Employee Benefits: What is the Salary Structure like ?
http://www.nsa.gov/careers/FAQs/index.shtml#ahp_2

Glassdoor: NSA Salaries
http://www.glassdoor.com/Salary/NSA-Salaries-E41534.htm

Handige overzichtjes voor buitenlandse diensten trouwens, dan weten ze ongeveer wat ze moeten bieden om iemand om te kopen ;)
19-06-2014, 19:37 door Anoniem
Door Anoniem:

Handige overzichtjes voor buitenlandse diensten trouwens, dan weten ze ongeveer wat ze moeten bieden om iemand om te kopen ;)

Kwestie van een wedstrijdje organiseren. Met een lekker worteltje zijn principes en bezwaren snel overwonnen. Mochten die al aanwezig zijn. https://www.security.nl/posting/384649/Politie+zoekt+nieuw+personeel+via+Cybercrime+Challenge
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.