image

Data van 7 miljoen creditcards mogelijk gestolen bij P.F Chang's

donderdag 19 juni 2014, 13:41 door Redactie, 1 reacties

Bij de inbraak op het netwerk van de Amerikaanse restaurantketen P.F. Chang's zijn mogelijk de gegevens van 7 miljoen credit- en debitcards buitgemaakt. Daarnaast zouden aanvallers mogelijk al sinds vorig jaar september toegang tot het netwerk hebben gehad, zo meldt IT-journalist Brian Krebs.

De keten heeft meer dan 200 vestigingen in de VS, Canada, Mexico, Argentinië, Chili en het Midden-Oosten. Onlangs bevestigde het bedrijf dat het door een aanval was getroffen. Hoe de aanvallers de gegevens in handen kregen en hoeveel mensen er door getroffen zijn werd niet verteld. Aan de hand van eerder gestolen creditcardgegevens lijkt het er nu op dat de aanvallers vorig jaar september al toegang tot het netwerk van P.F Chang's hadden.

In een verklaring stelt de restaurantketen dat het nog altijd niet heeft kunnen vaststellen wanneer de inbrekers voor het eerst toegang kregen. Uit een recent gepubliceerd rapport van Verizon blijkt dat het weken tot maanden kan duren voordat een inbraak wordt ontdekt. Ook het aantal gestolen kaartgegevens is nog altijd onduidelijk. Door naar de maandelijkse omzet en gemiddelde klantbesteding te kijken en rekening met terugkerende klanten te houden, schat Krebs dat het om zeker 7 miljoen gecompromitteerde kaarten gaat.

Reacties (1)
19-06-2014, 14:27 door Anoniem
@Security.nl Deze berichten taggen met CC-fraude en aan het einde van het jaar, alle berichten verzamelen voor een overzicht. Ik denk dat we dan tegen de miljard credit kaarten gaan die 'gestolen' zijn. Misschien dat dat wat ogen opent.

Je leest nu bijna wekelijkst / maandelijkst hierover. En als er elke keer om een paar miljoen gaat, gaat de teller snel oplopen

TheYOSH
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.