image

Microsoft onthult kill-switch voor Windows Phone

donderdag 19 juni 2014, 16:55 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft een kill-switch voor Windows Phone aangekondigd waarmee gebruikers straks op afstand hun persoonlijke gegevens kunnen wissen en het toestel onbruikbaar kunnen maken. De nieuwe maatregelen zullen aan de bestaande "Find My Phone" feature worden toegevoegd.

Dat laat Microsofts Fred Humphries weten. Naast het wissen van de data op afstand en het onbruikbaar maken zodat alleen het alarmnummer kan worden gebeld, is het straks ook niet meer mogelijk om de smartphone zonder toestemming van de eigenaar opnieuw te activeren. Gebruikers die hun toestel terugkrijgen, maar al wel hun data op het toestel hebben gewist, kunnen die vervolgens via een cloud back-up weer terugzetten.

Diefstal

De maatregelen zullen als update voor smartphones met Windows Phone 8.0 worden aangeboden en moeten diefstal tegengaan, wat vooral in de Verenigde Staten een groot probleem is. Wanneer de update precies verschijnt is nog onbekend, maar het zou in ieder geval voor volgend jaar juli zijn. Apple voegde vorig jaar september met de lancering van iOS 7 al een kill-switch aan de iPhone toe, wat voor een afname van het aantal gestolen iPhones zou hebben gezorgd.

Reacties (7)
19-06-2014, 17:33 door [Account Verwijderd]
Is het niet voor Windows Phone 8.1?
19-06-2014, 17:59 door Wim ten Brink
Dit lijkt mij leuk als hackers er in slagen om dit systeem te hacken en zo alle Windows phones overal ter wereld weten te 'killen'...
Dit kan natuurlijk mooi tijdens conflict-situaties gebruikt worden om zo hinderlijke burgers even dwars te zitten. Gewoon een kill sturen naar de telefoon van je politieke tegenstanders en ook even het Internet blokkeren en dan voorkom je al die vervelende demonstratie-filmpjes op YouTube.
Kunnen ze in Syrie, Irak, Lybie, Egypte en Pakistan wel gebruiken...
19-06-2014, 18:33 door spatieman
leuk voor de NSA...
20-06-2014, 10:43 door Anoniem
Ook leuk als je een tweedehands mobieltje koopt op marktplaats en de vorige eigenaar voor de grap je toestel onbruikbaar maakt.
20-06-2014, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ook leuk als je een tweedehands mobieltje koopt op marktplaats en de vorige eigenaar voor de grap je toestel onbruikbaar maakt.

dit is simpel opgelost door een factory reset van de telefoon, om hem vervolgens aan je eigen account te koppelen ;)
20-06-2014, 11:55 door potshot
de iphone heeft dit al maar dat levert geen gemekker op zoals hierboven..en geeft al een daling van het aantal diefstallen.
maar microsoft meld dit en dus moet dit perse afgebrand worden.
20-06-2014, 15:29 door Anoniem
Android had dit ook al icm Google Apps Business.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.