Een politieambtenaar die een filmpje op een mobiele telefoon zou hebben gewist wordt op grond van forensische onderzoeksresultaten niet vervolgd. Op 29 juli 2012 werd na een dancefestival in Eindhoven een vrouw aangehouden voor belediging van een politieagent. De vrouw gaf aan dat op haar mobiele telefoon een filmpje van haar aanhouding zou staan. De politieambtenaar zou haar filmpje gewist hebben.
In opdracht van het Openbaar Ministerie probeerde het Delftse beveiligingsbedrijf Fox-IT het gewiste filmpje ‘terug te halen' uit de mobiele telefoon. Uit onderzoek is niet gebleken dat er met dit toestel een filmpje is opgenomen van het incident.
Camera
In tegenstelling tot wat de politie destijds in het persbericht meldde, is er geen sprake van het wissen van een filmpje. De politieambtenaar zag vóór het uitzetten van de telefoon bewegingen op het scherm en ging ervan uit dat de camera draaide. Hij heeft daarna meerdere malen op het display geduwd om de camera uit te zetten, aldus het Openbaar Ministerie.
Nu er geen sprake is van opname van het incident, kan er ook geen sprake zijn van ‘wissen' van een filmpje met betrekking tot het incident, zo merkt het OM op. De betrokken politieambtenaar kan dan ook geen strafbaar verwijt worden gemaakt.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.