image

Europol neemt 188 domeinen in beslag wegens namaakspullen

vrijdag 20 juni 2014, 15:40 door Redactie, 3 reacties

Bij een internationale operatie van Europol en het Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement (ICE) zijn 188 domeinnamen in beslag genomen die werden gebruikt voor de verkoop van namaakspullen. Het is de vierde keer dat een soortgelijke operatie tegen dit soort aanbieders wordt gehouden.

Het ging om websites waarop sportkleding, koptelefoons, verzorgingsproducten, speelgoed, mobiele telefoons, elektronische accessoires en luxe goederen werden aangeboden. Volgens Europol gebeurde dit op zo'n manier dat consumenten vaak niet eens wisten dat ze namaakgoederen kochten.

Aan de operatie deden ook opsporingsdiensten uit België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Roemenië, Spanje en Groot-Brittannië mee. Europol stelt dat consumenten niet alleen door het aanschaffen van de inferieure producten worden opgelicht, maar dat ook hun persoonlijke financiële gegevens risico lopen.

Bezoekers van de in beslag genomen domeinen krijgen nu een boodschap te zien waarop wordt uitgelegd waarom de oorspronkelijke websites offline zijn gehaald. Sinds Europol en ICE in 2012 met de operaties tegen imitatiegoederen begonnen zijn er 1349 domeinen in beslag genomen.

Reacties (3)
20-06-2014, 15:53 door Anoniem
zit eBay er ook bij?
20-06-2014, 16:06 door Anoniem
'tis maar wat je belangrijk vindt. Is, zeg, die rex mundi bende al opgepakt?
20-06-2014, 16:25 door Anoniem
Ik weet niet wat ze offline hebben gehaald want de grootste en meest gebruikte sites zijn gewoon nog online, maar weer verder met bestellen :p.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.