image

Geen vervolging NASA-hacker McKinnon

vrijdag 14 december 2012, 17:16 door Redactie, 3 reacties

De Britse computerhacker Gary McKinnon zal niet meer worden vervolgd in Groot-Brittannië voor het inbreken in slecht en onbeveiligde computers van het Pentagon, NASA en andere Amerikaanse overheidsorganisaties. De aanvallen vonden zo'n tien jaar gelden plaats, waarbij de Amerikaanse autoriteiten stelden dat McKinnon voor 800.000 dollar aan schade had veroorzaakt, hoewel de Brit dit altijd ontkende.

Na een langslepend juridisch gevecht oordeelde Theresa May, de Britse minister van Binnenlandse Zaken, onlangs dat McKinnon niet aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. Wel zou er nog een oriënterend onderzoek plaatsvinden om te zien of McKinnon in Groot-Brittannië zou worden aangeklaagd.

Voorbij
De openbare aanklager laat tegenover de BBC weten dat de kans op een succesvolle veroordeling 'niet groot' was, waarop besloten werd McKinnon niet meer te vervolgen. Tot grote blijdschap van zijn moeder, Janis Sharp, die het nieuws fantastisch noemt. Ze is dankbaar dat de zaak na tien jaar nu 'helemaal voorbij' is.

"Dat het eindelijk voorbij is, is fantastisch. Gary heeft genoeg meegemaakt. Andere mensen die voor ernstigere hackingmisdrijven in dit land zijn beschuldigd kwamen er met een boete van duizend pond en een korte taakstraf vanaf", aldus Sharp.

"Gary betreurt wat hij heeft gedaan. Hij had liever niet de Amerikanen boos gemaakt. Dat betreuren we allemaal. Maar ik ben Theresa May dankbaar dat het voorbij is."

Reacties (3)
14-12-2012, 20:54 door Gebruiker30037
en zo hoort het ook
rust voor iedereen. Netjes om hem niet uit te leveren
14-12-2012, 23:42 door spatieman
ooh, diewordt gewoon opeens door black ops van het bed gelicht.
15-12-2012, 16:03 door Anoniem
Die zal wel ergens in een bunker zitten zoals in de serie Nikita...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.