image

Amnesty lanceert paniekknop-app voor activisten

maandag 23 juni 2014, 12:50 door Redactie, 5 reacties

Amnesty International heeft een speciale app gelanceerd waarmee activisten die het risico lopen om te worden ontvoerd, gemarteld of aangevallen alarm kunnen slaan. De Panic Button-app fungeert als een stil alarm en kan in noodgevallen worden geactiveerd.

Vervolgens zullen mede-activisten worden gewaarschuwd dat één van hun collega's in gevaar is, zodat er sneller hulp kan worden ingeschakeld. "Het doel van de paniekknop is om de bescherming van activisten over de hele wereld te verbeteren", zegt Tanya O’Carroll van Amnesty International. Ze merkt op dat de eerste uren na een arrestatie van cruciaal belang zijn.

Tijdens de testfase zouden activisten en journalisten hebben laten weten dat de tool een positief verschil kan maken in het verhelpen van de dagelijkse risico's. "Dit is een essentiële tool voor activisten, studenten en advocaten. Iedereen die tijdens zijn werk met gevaar te maken kan krijgen moet de Panic Button op zijn of haar telefoon installeren", zegt activist Ibrahim Alsafi. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android.

Reacties (5)
23-06-2014, 14:08 door Anoniem
Mooi kunnen ze dat signaal traceren naar medeactivisten
23-06-2014, 15:38 door Anoniem
Tja, een overheid kan ook eerst je toestel afsluiten, en je dan oppakken. Dan heeft zo'n paniek toets geen enkele zin.
23-06-2014, 15:42 door Anoniem
... mompelt iets over gsm/wifi jammer en de illegaliteit en verkrijgbaarheid daarvan. In Nederland heb je opa Ivo's hulpjes en de mannetjes waar Plasterk voor verantwoordelijk is, en in andere landen kan het nog wel erger zijn.
23-06-2014, 22:31 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, een overheid kan ook eerst je toestel afsluiten, en je dan oppakken. Dan heeft zo'n paniek toets geen enkele zin.

Gelukkig kan iedereen een prepaid toesteltje kopen, en pas gaan gebruiken als men denkt in gevaar te zijn.
Dus afsluiten gaat je al niet lukken.

Jacob Appelbaum heeft ook een aparte telefoon enkel voor dit soort zaken.

En zo zijn er tal van oplossingen voor zulk soort "problemen".

Niet zo heel moeiijk allemaal, dus kwestie van heel even je verstand te gebruiken eer je iets post.
26-06-2014, 09:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tja, een overheid kan ook eerst je toestel afsluiten, en je dan oppakken. Dan heeft zo'n paniek toets geen enkele zin.

Niet zo heel moeiijk allemaal, dus kwestie van heel even je verstand te gebruiken eer je iets post.

En als je dan iets post, graag iets opbouwends en niet gelijk "huh werkt toch niet". Met "ach dat wordt toch niks" worden geen oorlogen gewonnen. Dan liever ongebreideld optimisme.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.