image

Microsoft fikst defecte Windows-patch

vrijdag 21 december 2012, 16:33 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor Windows opnieuw uitgebracht omdat de eerste versie lettertypes liet verdwijnen. Het ging om Microsoft Security Bulletin MS12-078. Deze update verhelpt een ernstig beveiligingslek in de Windows-kernel waardoor aanvallers de onderliggende computer volledig kunnen overnemen.

Hiervoor moet een aanvaller de computer een speciaal geprepareerd TrueType of OpenType font laten verwerken. De update verhielp dit probleem, maar zorgde er ook voor dat PostScript Type 1 fonts en OpenType fonts in bepaalde applicaties, waaronder CorelDraw, QuarkExpress en PowerPoint, niet meer zichtbaar waren. De enige oplossing was het verwijderen van de beveiligingsupdate, dat weer ten koste van de veiligheid van het systeem ging.

Patch
Nu heeft Microsoft de update opnieuw uitgegeven om het probleem met het weergeven van de OpenType fonts op te lossen. Dit betekent dat Windows-gebruikers die de de update in eerste instantie hadden geïnstalleerd, de patch voor de tweede keer moeten installeren. Ook al waren er geen problemen.

Voor de meeste gebruikers betekent dit een extra herstart, aangezien Microsoft de update opnieuw en automatisch via Windows Update laat verspreiden.

Reacties (1)
23-12-2012, 14:19 door dnmvisser
Waar gehackt wordt vallen spaanders
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.