image

Maanden aan gevoelige documenten honkbalclub VS gelekt

dinsdag 1 juli 2014, 13:54 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse honkbalclub Houston Astros is het slachtoffer van een inbraak geworden, waarbij een interne database met 10 maanden aan zeer vertrouwelijke gegevens werd gestolen en op internet geplaatst. Het ging om informatie over de aankoop en verkoop van spelers.

Naast interne gesprekken bestonden de gegevens ook uit overleggen met andere clubs. De honkbalclub werd ongeveer een maand geleden over de inbraak ingelicht. "Het is onfortuinlijk en zeer teleurstellend dat een externe partij op illegale wijze vertrouwelijke informatie heeft verkregen", aldus de club in een verklaring. Een deel van de gestolen informatie werd vervolgens op de website Anonbin geplaatst, waarna de sportwebsite Deadspin er aandacht aan besteedde.

Het is nog altijd onbekend hoe de aanvaller toegang tot het systeem wist te krijgen. Tegenover de Houston Chronicle laat algemeen-directeur Jeff Luhnow weten dat de beveiliging niet voldoende was. "De beveiliging is beter nu en hopelijk is dat goed genoeg, maar je weet het nooit zeker. Ik denk niet dat iemand kan zeggen dat een systeem 100 procent veilig is. We zijn ermee bezig en hebben een security-review laten doen en er zullen nog meer volgen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.