image

NSA-baas: geen perfecte bescherming tegen insiders

woensdag 2 juli 2014, 14:12 door Redactie, 1 reacties

Ondanks de gevolgen van Edward Snowden is het onmogelijk om te voorkomen dat vastberaden insiders opnieuw informatie bij de NSA stelen. Dat laat Michael Rogers weten, het nieuwe hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst. Hij waarschuwt dat een perfecte bescherming tegen insiders niet bestaat.

Tijdens een interview met de New York Times benadrukt Rogers dan ook dat er geen 100% garantie is dat de systemen van de NSA niet nog een keer door het eigen personeel worden gecompromitteerd, zoals met Snowden het geval was. Er wordt echter wel geprobeerd om te voorkomen dat iemand nog een keer de hoeveelheid data meeneemt die door Snowden werd meegenomen.

Om de kans op een aanval door een insider te voorkomen zijn er verschillende maatregelen binnen de NSA doorgevoerd, zoals de "twee-man-regel", die stelt dat twee systeembeheerders voortaan hun codes moeten invoeren om toegang tot gevoelige gegevens te krijgen.

Reacties (1)
02-07-2014, 14:29 door Anoniem
Nog steeds druk met volhouden dat het een incidentje was. Weet je, als je niet aan grootschalige volksverlakkerij doet en niet institutioneel de eigen grondwet met voeten treedt en niet te vuur en te zwaard alle pogingen op enige supervisie ondermijnt dan hebben zulke gewetensvolle Patriottische Burgers ineens veel minder reden je geheimen op straat te gooien. Maar dat, dat wil en kan en zal er nooit in bij het industrieel/militair complex.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.