image

ChristenUnie wil ook extra apparaatcontroles binnen Europa

dinsdag 8 juli 2014, 10:00 door Redactie, 20 reacties

Als het aan de ChristenUnie ligt worden er naast de extra apparaatcontroles op vluchten naar de Verenigde Staten ook extra controles op vluchten binnen en naar Europa uitgevoerd. Daarvoor pleit Peter van Dalen, Europarlementariër voor de ChristenUnie, op BNR.

Vanaf vandaag moeten reizigers naar de VS hun apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Als de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. Volgens Van Dalen gelden de zorgen niet alleen voor vluchten naar de VS, maar zouden die ook voor vluchten binnen Europa zijn gerechtvaardigd.

"Terroristen kunnen overal komen, dus het gaat om de ene kant om vluchten binnen Europa, en aan de andere kant om vluchten vanuit Europa naar Amerika." Op dit moment geldt de extra apparaatcontrole alleen voor vluchten naar de VS. Daarom gaat Van Dalen vandaag met spoed vragen stellen aan de verantwoordelijke Europese transportcommissaris Kallas.

Hij moet volgens Van Dalen laten weten welke maatregelen de Europese Commissie gaat nemen en voor welke luchthavens de maatregel gaat gelden. "Want het geldt nu alleen voor bepaalde luchthavens tussen Europa en de VS, maar waarom ook niet binnen Europa?", vraagt Van Dalen zich af.

Reacties (20)
08-07-2014, 10:34 door Anoniem
Dit heeft zelfs helemaal niets meer met veiligheid van doen, alleen maar "oh ja zij doen het dus doen wij het na". Nadenken? Zelf? Kom nou. Ayup, we worden door de grootste scheiterds bestuurd.
08-07-2014, 10:37 door Anoniem
Terroristen kunnen overal komen...

Ik denk dat de kans groter is dat een vliegtuig crasht dan dat het wordt opgeblazen door terroristen meneer van Dalen.
08-07-2014, 11:29 door Anoniem
Zeker op Schiphol zijn de controles nu al zo irritant en zenuwslopend dat dit er niet nog bijkan ...

Hoe paranoide gaan we worden?
08-07-2014, 12:08 door Reinder
Dit soort dreigingsanalyses worden gemaakt door inlichtingendiensten. Die zijn het best in staat om te bepalen waar of wat extra beveiliging behoeft. Ongetwijfeld komt de extra waakzaamheid in de VS uit die koker, blijkbaar hebben de diensten daar concrete aanwijzingen. Meneer Van Dalen moet niet op de stoel van die diensten gaan zitten en denken dat hij als niet-expert kan bepalen wat nodig is en wat niet. Er is een reden dat we dat werk overlaten aan experts.
Dit is als de burgemeester van de gemeente Schubbekutterveen die zich afvraagt waarom de politie niet met net zoveel man de streekderby tegen de ploeg uit gemeente Kotshol komt beveiligen als dat ze doen bij de wedstrijd Ajax tegen Feyenoord, want het is immers allebei voetbal dus hij wil ook duizend agenten op de been hebben.
08-07-2014, 12:08 door Anoniem
Van Dale.... ach politici Ik moet er nog een tegenkomen die weet waar dit het over heeft.

Misschien handig te kijken hoe hij wordt betaald/gelobby'ed.
08-07-2014, 12:33 door Anoniem
Misschien is de reden eerder economisch ? Wat extra opdrachten voor bedrijven in de veiligheidssector bezorgen ? In de US is deze sector er een die een heel grote hap vormt van de totale economie aldaar. Verder vind ik de meeste politici veel te makkelijk in het na-apen van lariekool-veiligheid uit spraken van de VS en UK koker. Als men wat meer de kant op zou gaan van de eigen Europese nut en noodzaak . . ., dan zou het heel anders gaan.
08-07-2014, 12:36 door Anoniem
Grappig dat altijd en alleen de luchtvaart wordt belicht. Alsof er via de vaarwegen geen troep binnen kan komen. Of via de snelwegen. Oh nee, we hadden het Schengen-verdrag dus extra controle daar is niet meer nodig... Lekker kortzichtig.

Ik wil eigenlijk niet eens weten hoe groot de schade is die een container als bom kan maken, zeker daar in Rotterdam.... Of Moerdijk, ook zo'n leuk doelwit....

Nee, laten we de burgers maar vervelen want dan kan de geldstroom van de grote jongens ongehinderd door blijven gaan...
08-07-2014, 13:01 door NumesSanguis
"Terroristen kunnen overal komen", blijkbaar zitten zij bij ons al in de overheid.
08-07-2014, 13:10 door Anoniem
"Terroristen kunnen overal komen, dus het gaat om de ene kant om vluchten binnen Europa, en aan de andere kant om vluchten vanuit Europa naar Amerika."

En terroristen blazen ook random vliegtuigen op, gewoon ''omdat het kan''. Misschien dat men eens moet gaan kijken naar de oorzaken van terrorisme, in plaats van symptoombestrijding.
08-07-2014, 13:56 door Profeet
Proverb 3:5

Trust in the LORD with all your heart
and lean not on your own understanding
;)
08-07-2014, 14:09 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-07-2014, 14:18
[Verwijderd]
08-07-2014, 14:33 door Anoniem
Door Reinder: Dit soort dreigingsanalyses worden gemaakt door inlichtingendiensten. Die zijn het best in staat om te bepalen waar of wat extra beveiliging behoeft. Ongetwijfeld komt de extra waakzaamheid in de VS uit die koker, blijkbaar hebben de diensten daar concrete aanwijzingen. Meneer Van Dalen moet niet op de stoel van die diensten gaan zitten en denken dat hij als niet-expert kan bepalen wat nodig is en wat niet. Er is een reden dat we dat werk overlaten aan experts.

Het nadeel van de door jou voorgestelde werkwijze is dat de experts van het type WC-eend zijn.

Je ziet dat experts die gericht zijn op surveilance beweren dat ze meer geld nodig hebben voor meer surveilance. Daarnaast staan experts die zeggen dat je dingen beter op andere manieren kunt oplossen. Wie moet je ondertussen geloven? Het enige wat je weet is dat de ene soort expert aantoonbaar liegt.

Peter
08-07-2014, 16:42 door Anoniem
Weet je nog binnen de Eu geldt nog altijd vrij verkeer van transport en personen.
Dus,er mag alleen steeksproefsgewijs worden gecontroleerd.
08-07-2014, 17:02 door Anoniem
"Terroristen kunnen overal komen,"

Geachte heer Van Dalen misschien is het verstandiger om de Eurpoese Commissie te verzoek om vanaf het moment dat u uw huis verlaat, u en uw spullen overal gecontroleerd worden.
De hele dag door.
Dus bij elke deur die u door gaat, elk voertuig dat u betreed of gebruikt.
Eens kijken hoe lang het dan duur voordat u dit soort getreieter zat bent.

Maar ja, "Terroristen kunnen overal komen,"
Dus mogelijk ook bij u thuis of in het Europarlement.
Heeft u daar al eens over nagedacht?

Misschien maar onder een steen kruipen en tot god bidden om direct toegelaten te worden tot de hemel?
Och nee, "Terroristen kunnen overal komen,"
Dus ook daar!

Of is het soms een idee om maar te accepteren dat we niet overal veilig kunnen zijn op deze wereld.
Dat heet LEVEN.
08-07-2014, 21:35 door Anoniem
Misschien is het allemaal wel god's wil ... dus wie is die van Dalen om zich er mee te bemoeien e er invloed op proberen uit te oefenen .
08-07-2014, 22:43 door Anoniem
Christen unie is gewoon de nederlandse tak van the tea party
09-07-2014, 10:13 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-07-2014, 10:14
[Verwijderd]
09-07-2014, 11:54 door Anoniem
De vraag moet zijn hoe groot het risico is en hoeveel het mag kosten om het risico te mitigeren.

Er waren afgelopen jaar tussen de 2,5 en 3 miljard lucht reizigers, die ook deels gecontroleerd zijn.
Hoeveel bommen zijn er dan gevonden of hoeveel is er voorkomen door deze controles?
10-07-2014, 22:11 door Anoniem
Door Anoniem: De vraag moet zijn hoe groot het risico is en hoeveel het mag kosten om het risico te mitigeren.

Er waren afgelopen jaar tussen de 2,5 en 3 miljard lucht reizigers, die ook deels gecontroleerd zijn.
Hoeveel bommen zijn er dan gevonden of hoeveel is er voorkomen door deze controles?

Doordat de cijfers daarvoor ontbreken zal het bij benadering moeten zijn door een schatting te maken .
Ik schat dat het heel laag is ... misschien net iets boven de helft , en als ik de schatting aan de lage kant hou dan misschien net iets lager dan de helft .
11-07-2014, 14:04 door Anoniem
Het heeft een hoog 'laten we wat doen' gehalte zonder te kijken wat nu het effect en het netto resultaat is. Het is echt alleen maar voor de persoonlijke statistiek. Kennelijk vertrouwen ze hun scans niet, en het is echt niet moeilijk om een apparaat te laten lijken dat het werkt zonder dat ie dat daadwerkelijk doet. Mensen die het voorelkaar krijgen om hun explosief door de scanner te krijgen zijn echt handig genoeg om de rest ook te faken. Hun doel is het gevoel van veiligheid te verhogen, bij mij is het door die extra stap alleen maar afgenomen. Wat een pavlov reaktie....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.