image

Secret Service pakt Rus op wegens inbreken op kassasystemen

dinsdag 8 juli 2014, 10:32 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse Secret Service heeft zaterdag een Russische man opgepakt op verdenking van het inbreken op de kassasystemen van Amerikaanse winkelketens. De inbraken op de 'point of sale systems' zouden tussen oktober 2009 en februari 2011 hebben plaatsgevonden.

Daarbij zou Roman Valerevich Seleznev de gegevens van creditcards hebben buitgemaakt. Naast de inbraken wordt de Rus ook verdacht van het beheren van een "cardingwebsite", waar de gegevens die hij bij de winkels buitmaakte werden aangeboden. Door het inbreken op de kassasystemen is het mogelijk om de gegevens van creditcards te kopiëren, die vervolgens op lege kaarten gekopieerd kunnen worden.

Boodschap

Hoe en waar Seleznev werd aangehouden laat het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security niet weten. Wel stelt het ministerie dat de arrestatie een duidelijke boodschap voor cybercriminelen is. "Ondanks de grenzeloze aard van de georganiseerde misdaad, zal de lange arm van justitie, en dit ministerie, geraffineerde criminele organisaties blijven verstoren en ontmantelen", aldus de staatssecretaris van Homeland Security, Jeh Johnson.

"Cybercriminelen zijn gewaarschuwd: je kunt je niet achter afgelegen toetsenborden verschuilen. We zullen je voor het gerecht krijgen", voegt procureur-generaal Jenny Durkan toe. Seleznev moet daarnaast ook voor een ander vergrijp terechtstaan. Indien schuldig bevonden kan hij tot een gevangenisstraf van tientallen jaren worden veroordeeld.

Reacties (4)
08-07-2014, 10:54 door Anoniem
Wat ik me zo ineens afvraag is wat de afkorting voor Secret Service eigenlijk is ?
Vergeef me mijn onwetendheid maar is dat misschien SS ?
08-07-2014, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik me zo ineens afvraag is wat de afkorting voor Secret Service eigenlijk is ?
Vergeef me mijn onwetendheid maar is dat misschien SS ?
Onwetendheid is geen onoverkomelijk probleem, dat je zelf niet in staat bent het even op te zoeken vind ik dan wel weer een beetje 'jammer.'

Het antwoord op je vraag is "SIS," ook wel bekend als MI-6.
08-07-2014, 14:07 door Profeet
haha!, nee dat is engeland, the Secret service heeft in zekere zin de afkorting SS, alleen is het United States Secret Service oftewell USSS. Overigens heeft Obama ook zijn eigen jeugd groepen(obama youth) net als.....;)
09-07-2014, 10:45 door Anoniem
Door Profeet: haha!, nee dat is engeland, the Secret service heeft in zekere zin de afkorting SS, alleen is het United States Secret Service oftewell USSS. Overigens heeft Obama ook zijn eigen jeugd groepen(obama youth) net als.....;)
Oei, misschien voortaan iets nauwkeurig lezen, bedankt voor de verbetering ;)

Ik kan trouwens nog wel wat meer overeenkomsten noemen, maar hey, dat doe je natuurlijk niet bij een Nobelprijswinnaar voor de "vrede..." ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.