image

Overheid wil burger via campagne securitybewuster maken

dinsdag 8 juli 2014, 11:27 door Redactie, 12 reacties

Later dit jaar zal de overheid voor de tweede keer de Alert Online-campagne starten om burgers en bedrijven bewuster te maken van veilig online gedrag. Vorige week vond er een netwerkbijeenkomst van het initiatief plaats, waarbij de partners van Alert Online 2014 werden gepresenteerd.

Inmiddels hebben ruim 40 organisaties zich aangemeld, die tussen 27 oktober en 6 november onder het logo van de campagne Alert Online een activiteit voor de eigen doelgroepen zullen organiseren. De hoofdpartners van de campagne, NWO, SURFnet en Kennisnet, zullen op 27 oktober de kick-off verzorgen, waar Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het startschot voor de campagne geeft.

De campagne is onderdeel van de tweede Nationale Cyber Security Strategie, die onder andere inzet op het verhogen van de bewustwording van burgers en bedrijven middels de jaarlijkse campagne Alert Online. Organisaties die aan de campagne willen meedoen kunnen zich nog aanmelden.

Reacties (12)
08-07-2014, 11:38 door Anoniem
Leuk zo'n feestje van wat-zijn-we-toch-goed-bezig-met-z'n-allen, zeg maar een soort benefietconcert. Niet dat het veel gaat uithalen, want structureel is het niet.
08-07-2014, 11:40 door Anoniem
En ondertussen wordt gesproken over verplicht afgeven van je encryptiesleutels en worden encryptiemiddelen als TOR gecriminaliseerd.
08-07-2014, 11:45 door RizzoRat
De overheid gaat Alert Online-campagne starten om burgers en bedrijven bewuster te maken van veilig online gedrag. Laat de overheid nou maar eerst zelf zorgen dat hun data veilig is. En die Opstelten is zelf een grote digibeet. Die man weet er werkelijk helemaal niks vanaf. Waarom laat hij anders de gemeentes nog met het verouderde Windows XP werken? En als je zo links en rechts eens leest hoe de overheid zelf omgaat met de data veiligheid, begin je spontaan te huilen.
08-07-2014, 12:01 door Anoniem
www.alertonline.nl - Alert offline ?

Bezoek geeft pagina resultaat :
https:///
maar geen website

Source code of http://www.alertonline.nl

<!? beginning of HttpRedirect.htm file ?>
<script type="text/javascript">
function redirectToHttps()
{
var httpURL = window.location.hostname+window.location.pathname;
var httpsURL = "https://" + httpURL ;
window.location = httpsURL ;
}
redirectToHttps();
</script>
<!? end of HttpRedirect.htm file ?>

klikken op
https:///
geeft browsermelding

The address isn't valid

The URL is not valid and cannot be loaded.

Web addresses are usually written like http://www.example.com/
Make sure that you're using forward slashes (i.e. /).

Een zeer veilige browse oplossing.
08-07-2014, 12:12 door Anoniem
Online Alert

Oppassen voor mogelijke Man in the middle aanvallen als je deze website met je smartphone gaat bezoeken.

Response Headers : https://www.alertonline.nl/
Geen HSTS (Strict-Transport-Security) implementatie.
08-07-2014, 12:33 door Anoniem
Visueel onbedoelde maar doeltreffende benauwende toekomst associatie of visie gewekt

Toekomstige maatschappijvisie : Leven in een Bubble

"De man stapt al bellend, in zijn bubbel, de trein uit. In het volgende shot zien we de man in zijn bubbel over straat lopen. Er staat een duister figuur tegen een muur geleund en een andere man loopt de jongeman in zijn bubbel tegemoet."

"Wanneer het kantoorgebouw uitgezoomd in beeld komt, verschijnt er een grote bubbel om het kantoorgebouw. Er wordt verder uitgezoomd en er verschijnen steeds meer bubbels in Nederland. Het uiteindelijke beeld is Nederland onder één grote bubbel.

Zo zorgen we samen voor een veilig digitaal Nederland."
Bron: Alert Online 2013, 23-10-2013 | wmv-bestand, 1:42 min., 3,1MB
Uitgeschreven tekst
Pagestyle / css op de homepagina uitschakelen om de hele tekst te kunnen lezen.
08-07-2014, 13:25 door yobi
Ergens moet men beginnen. Gebruikers zijn nou eenmaal de zwakke schakel. Het idee zal wel zijn om de computer te beschermen tegen criminele invloeden. Inderdaad heeft het tot nu toe nog niet veel uitgehaald. Systemen worden niet goed beveiligd geleverd en gebruikers moeten het dan maar uitzoeken. Mijn ongevraagde adviezen:
1) Wijzig wachtwoorden e.d. van systemen na levering.
2) Schakel WPS en UPNP uit op de router.
3) Werk op computer met beperkte rechten (geen root of Administrator).
4) Verwijder onnodige software.
5) Update regelmatig de andere software.
08-07-2014, 16:15 door [Account Verwijderd]
Door yobi:Gebruikers zijn nou eenmaal de zwakke schakel. Het idee zal wel zijn om de computer te beschermen tegen criminele invloeden.

Door de Snowden onthullingen is er nog een gigantische bedreiging geopenbaard, 1 waarbij ook de NL overheid betrokken kan worden geacht. Je kan beter maar gewoon zo min mogelijk op "internet" doen.
08-07-2014, 23:54 door Anoniem
"Overheid wil burger via campagne security bewuster maken"
Dit vind ik erg leuk. Ik weet nog hoe verbaasd ik ooit was dat met de inkomsten van het Holland Casino de propaganda voor gokverslaving werd betaald. Nu gaat de overheid de burger waarschuwen om security bewuster te zijn zodat we geen OV-chip kaarten, onversleutelde mail, etc. moeten gaan gebruiken. Ik vind mooi!
09-07-2014, 07:24 door Anoniem
Securitybewuster, niet privacybewuster.
09-07-2014, 10:51 door Anoniem
Ah tof!

Wat fijn dat Nederland BV ons, het stemvee, wil gaan 'managen' omtrent security. Zelf geven ze ook al jaren het goede voorbeeld natuurlijk, worden de juiste middelen altijd op de juiste plek ingezet (Twitter) en hebben we een verheven veiligheidsleider (lijer) waar Noord Korea jaloers op is. Nee, wij komen er wel...

Het enige wat ik niet begrijp is dat SurfRight het lef heeft om hier aan mee te werken, dat doet voor mij toch een beetje af aan de integriteit van die onderneming. Da's dan weer een beetje jammer, gelukkig zijn er zat alternatieven ;)
09-07-2014, 21:24 door spatieman
lol, dat overheid eerst haar eigen security eens op zaak brengt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.