image

Malediven ontkennen ontvoering Russische cybercrimineel

vrijdag 11 juli 2014, 15:22 door Redactie, 2 reacties

De president van de Malediven ontkent dat de Amerikaanse Secret Service een vermeende Russische cybercrimineel op de eilandengroep heeft ontvoerd. Eerder deze week meldde het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security de arrestatie van Roman Selznyov.

Selznyov wordt verdacht van het inbreken op de kassasystemen van Amerikaanse winkels, waar hij allerlei creditcardgegevens buitmaakte. De gestolen creditcardgegevens verhandelde hij vervolgens op een forum voor cybercriminelen, dat hij tevens zelf beheerde. In eerste instantie werd gesteld dat de Rus door de Secret Service op de Malediven was gearresteerd.

Volgens de vader van Selznyov, een Russisch parlementslid, is zijn zoon ontvoerd. Ook het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken had kritiek op het handelen van de Malediven, dat het toestond dat de Amerikaanse Secret Service een Russische staatsburger uit het land meenam. Rusland eiste dan ook een verklaring van de eilandengroep.

Opsporingsbevel

President Abdulla Yameen van de Malediven ontkent de aantijgingen van Moskou dat Seleznev door de Secret Service is meegenomen. Er zou op een opsporingsbevel van Interpol zijn gereageerd. "Functionarissen van een ander land kunnen hier niet zomaar mensen arresteren", aldus Yameen tegenover de Rakyat Post. "De overheid heeft de noodzakelijke documenten om het te bewijzen."

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt in een korte verklaring dat de verdachte vanwege het arrestatiebevel van Interpol van de Malediven is weggestuurd. "Aangezien de Malediven lid zijn van Interpol wordt er grote waarde aan uitgevaardigde arrestatiebevelen gehecht", liet de verklaring verder weten.

Reacties (2)
11-07-2014, 15:30 door Anoniem
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt in een korte verklaring dat de verdachte vanwege het arrestatiebevel van Interpol van de Malediven is weggestuurd.

Weggestuurd met de eerstvolgende vlucht. Toevallig was dat een vliegtuig van een Amerikaanse maatschapij en daar zitten standaard Air Marshals in. Die kun je verwarren met de SS.

Peter
12-07-2014, 09:58 door Anoniem
Er zou op een opsporingsbevel van Interpol zijn gereageerd.

Dan hou je iemand aan lijkt mij ipv hem op de 1e vlucht naar america te dwingen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.