image

Canada waarschuwt patiënten na inbraak op medicatiesysteem

maandag 14 juli 2014, 16:27 door Redactie, 3 reacties

Het Ministerie van Gezondheid van de Canadese provincie British Columbia heeft 1600 patiënten gewaarschuwd dat hun gegevens zijn opgevraagd door een aanvaller die wist in te breken op een centraal medicatiesysteem. Het ging om PharmaNet, dat de recepten van alle apotheken in de provincie bijhoudt.

De aanvaller wist dankzij het account van een arts toegang tot het medicatiesysteem te krijgen. Tussen 9 maart en 19 juni van dit jaar, toen de aanvaller werd ontdekt, vroeg hij de persoonlijke informatie van 1600 mensen op. Het ging om namen, geboortedata, adresgegevens, telefoonnummers en gezondheidskaartnummers. Van 34 mensen bekeek de aanvaller ook het medicijngebruik.

Het ministerie heeft aangekondigd dat alle 1600 patiënten van gratis kredietbeschermingsdiensten gebruik kunnen maken, om zo hun persoonlijke informatie te beschermen. Hoe de aanvaller toegang tot het artsaccount wist te krijgen laat het ministerie in de verklaring over het incident niet weten.

Reacties (3)
14-07-2014, 16:38 door spatieman
en dit soort shit willen ze hier dus ook.
denk je viagra te krijgen, slik je arsenicum.
14-07-2014, 17:01 door Anoniem
Oh ja, "het account van een arts". Dat willen ze hier ook, alleen heet het (heel toevallig, niet onterecht) een "UZI-pas". Waar dan... 33k stuks van in omloop zullen zijn, verwachten ze. Neem maar aan dat dat er over tijd een stukje meer gaan worden. Dat is dus om te beginnen drieendertigduizend kansen op de jackpot, vijf jaar geldig per stuk.

En als je er iets van zegt ben je maar een zeurpiet en vervelend want je wil niet "met de tijd mee" en zo verder.
15-07-2014, 10:40 door Anoniem
Electronisch patientendossier is zinloos, stom en zeker niet waarvoor het aan het publiek verkocht wordt.

#1 als je ligt dood te gaan op straat gaat een ambulance medewerker heus niet zijn UZI pas zoeken om via GPRS in te loggen in het landelijk schakelpunt om te kijken of er en zoja welke dossiers er van jou zijn om te kijken of je misschien ergens allergisch voor bent.

Nee, die Ambu medewerker gaat jou stabiliseren en klaar maken voor transport naar een ziekenhuis waar ze vervolgens toch alle tests nog een keer gaan doen. Welk nut heeft het hier? NUL.

#2 als je naar een ziekenhuis gaat gaan ze toch zelf onderzoeken doen, geen arts wil de fouten van een ander overnemen, dus alle onderzoeken gebeuren nog een keer. Welk nut heeft het hier? NUL.

#3 als een overheid of veiligheidsdienst een mooi overzichtje wil maken van alle gegevens over hun burgers voor DNA onderzoeken, relaties enz. Welk nut heeft het hier? GOUDMIJN.

dikke vinger naar EPD, LSP of welk neefje het nu weer wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.