image

Oracle blijft Java op Windows XP tot april 2015 patchen

maandag 14 juli 2014, 16:46 door Redactie, 1 reacties

Oracle zal gebruikers van Java 7 op Windows XP zeker tot april 2015 van beveiligingsupdates blijven voorzien, zo heeft het bedrijf naar aanleiding van berichten op internet laten weten. Sinds Microsoft de ondersteuning van XP staakte, wordt ook Java niet meer officieel door Oracle op XP ondersteund.

Het gaat dan om klanten met een onderhoudscontract die tegen XP-specifieke problemen aanlopen. In deze gevallen zal Oracle het probleem niet meer patchen of oplossen. Het einde van deze ondersteuning houdt echter niet in dat Java niet meer werkt op XP of dat Java 7-updates niet meer voor XP zullen verschijnen, zegt Henrik Stahl, vicepresident Product Management in de Java Platform Group bij Oracle.

Garanties

Keiharde garanties dat XP blijft werken geeft Stahl echter ook niet. "We kunnen geen garantie voor Java op Windows XP geven, aangezien het besturingssysteem niet langer door Microsoft wordt ondersteund." Oracle verwacht dat alle Java-versies die werden ondersteund voordat Microsoft de ondersteuning staakte gewoon voor de nabije toekomst blijven werken. Daarnaast zullen beveiligingsupdates voor Java ook onder Windows XP-desktops worden uitgerold.

Deze automatische beveiligingsupdates zullen in ieder geval tot april 2015 verschijnen, als de ondersteuning van Java 7 geheel stopt. Wat er dan zal gebeuren is nog niet bekend, aldus Oracle. "We blijven het gebruik van Java 7-updates op Windows XP monitoren. Als het gebruik met deze mijlpaal in aantocht hoog blijft zullen we maatregelen nemen om Java-gebruikers te beschermen", stelt Stahl.

Hij merkt op dat Oracle over verschillende opties beschikt indien dit nodig zou blijken. De vicepresident laat verder weten dat het installatieprogramma van Java 8 op Windows XP niet werkt, maar dat gebruikers Java 8 zelf kunnen uitpakken waarna deze Java-versie waarschijnlijk gewoon zal werken.

Reacties (1)
14-07-2014, 21:26 door Anoniem
Komt er dan ook een nieuwe update van jre-8u5 naar jre-8u6?.
voor windows en andere besturingssystemen?.
Op mijn mac's gebruik ik nu jre-8u5-macosx-x64.dmg onder OSX maverics 10.9.4 met mozilla firefox 30
jre-8u5-macosx-x64.dmg,dat is op het moment de nieuwste versie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.