image

Italië geeft Google deadline om aan privacyregels te voldoen

donderdag 24 juli 2014, 17:07 door Redactie, 2 reacties

Google heeft van de Italiaanse databeschermingsautoriteit 18 maanden de tijd gekregen om zich aan de privacyregelgeving van het land te houden, wat de privacy van gebruikers beter moet beschermen. Door de regels moeten gebruikers eerst toestemming geven voordat Google een profiel van ze kan maken.

Ook moet Google verwijderverzoeken binnen twee maanden verwerken, hoewel het zes maanden extra de tijd krijgt om de betreffende data ook uit de back-ups te verwijderen. Verder moet de zoekgigant het gebruikers duidelijk maken dat gebruikersprofielen voor commerciële doeleinden worden aangelegd.

In deze verklaring stelt de databeschermingsautoriteit dat de manier waarop Google gebruikers informeert nog steeds niet voldoende is, ook al zou de zoekgigant stappen hebben genomen om zich aan de wet te houden. Daarnaast moet Google voor eind september een plan indienen waarin staat beschreven hoe het zich aan de opgelegde privacyregels gaat houden.

Reacties (2)
25-07-2014, 09:59 door Ignitem
Jammer dat we deze geweldige wet hier niet hebben. Er zijn in Nederland genoeg wetten om de privacy te schenden, maar geen enkele om je te beschermen tegen de verzameldrift van grote bedrijven zoals Google Analytics.
Helaas zijn onze politici onwetend dan wel te ongeïnteresseerd om de privacy van de burger te beschermen.
25-07-2014, 21:07 door Nietsnut
Tja Google is een bedrijf en het product zijn wij met zijn allen en zolang wij met zijn allen nog die androïde en Google zoekmachine en andere producten gebruiken zal het niet echt veranderen.
Google is zo groot geworden dat je er eigenlijk niet echt onderuit kan komen de concurrenten zijn niet veel beter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.