image

Man krijgt 9 jaar cel in VS wegens stelen creditcardgegevens

woensdag 30 juli 2014, 13:32 door Redactie, 2 reacties

Een Turkse man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 4 maanden wegens het stelen en verhandelen van creditcardgegevens en het plegen van identiteitsfraude. Het gaat om de 35-jarige Alper Erdogan die door Georgië aan de VS werd uitgeleverd.

Erdogan wist in te breken in de computers van een hotel in San Diego en plaatste daar malware om creditcardgegevens van gasten te stelen. De gestolen data werden vervolgens aan personen in de Verenigde Staten verkocht en gebruikt voor frauduleuze aankopen. Erdogan zou voor meer dan 1,2 miljoen dollar met de gestolen creditcardgegevens hebben uitgegeven.

"Amerikaanse burgers worden steeds vaker het doelwit van computerhacking, identiteitsdiefstal en creditcardfraude door individuen uit Oost-Europa, Centraal-Azië en elders. De Amerikaanse procureur-generaal zal deze individuen opsporen waar ze zich ook bevinden en laten uitleveren zodat ze in de VS kunnen worden vervolgd", aldus procureur-generaal Lee Bentley.

Reacties (2)
30-07-2014, 15:11 door Anoniem
Als het een Turk is, moet hij toch aan Turkije uitgeleverd worden neem ik aan ?
30-07-2014, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: Als het een Turk is, moet hij toch aan Turkije uitgeleverd worden neem ik aan ?
Nee, want hij heeft amerikaanse computers gehackt en amerikaanse slachtoffers gemaakt:
Erdogan wist in te breken in de computers van een hotel in San Diego en plaatste daar malware om creditcardgegevens van gasten te stelen.
Als hij in Turkije was gebleven, zou hij nooit zijn uitgeleverd aan de VS omdat Turkije geen onderdanen uitlevert. Beetje dom van hem. Nu mag hij voor 1,2 miljoen dollar ruim 9 jaar de cel in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.