image

Iers gokbedrijf bekent diefstal klantgegevens na 4 jaar

donderdag 31 juli 2014, 17:04 door Redactie, 2 reacties

Het Ierse gokbedrijf Paddy Power heeft 649.000 klanten na 4 jaar gewaarschuwd dat hun gegevens in 2010 bij een inbraak op het netwerk van het bedrijf zijn buitgemaakt. Het gaat om naam, gebruikersnaam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedata en beveiligingsvraag en antwoord.

Er zouden destijds geen financiële data zoals credit- of debitcardgegevens zijn buitgemaakt, alsmede wachtwoorden. In 2010 had Paddy Power de aanval op de systemen al opgemerkt. Er werd volgens het gokbedrijf een uitgebreid onderzoek gestart, waaruit naar voren kwam dat er geen financiële informatie en klantwachtwoorden waren gestolen. Het vermoeden bestond echter wel dat er andere klantgegevens waren gestolen.

Hierop volgde een "volledige review" van de beveiligingssystemen, maar werden klanten niet ingelicht. De volledige omvang van de inbraak kwam de afgelopen maanden aan het licht, toen het gokbedrijf juridische stappen ondernam om de gestolen gegevens van een individu in Canada terug te krijgen. In mei kwam het bedrijf er naar eigen zeggen achter dat iemand de gestolen gegevens in bezit had.

Rechter

Paddy Power waarschuwde hierop de Ierse autoriteiten en stapte naar een Canadese rechter om maatregelen tegen dit individu te kunnen nemen, zo blijkt uit deze verklaring. Het gokbedrijf ontving uiteindelijk twee gerechtelijke bevelen om de IT-apparatuur van de persoon in kwestie in beslag te nemen, de gestolen database terug te krijgen en te verwijderen van het systeem, de bankrekeningen en financiële transacties van deze persoon te bekijken en hem te ondervragen.

De operatie werd in de week van 7 juli in samenwerking met de Canadese politie uitgevoerd. De gestolen data werden geanalyseerd, waarna kon worden bevestigd dat het om de persoonsgegevens van 649.000 klanten ging. Hoe de aanvaller destijds wist binnen te komen laat Paddy Power niet weten. Het bedrijf zou de afgelopen jaren meer dan 4 miljoen pond in de beveiliging van de IT-systemen hebben geïnvesteerd.

Reacties (2)
31-07-2014, 17:52 door Anoniem
Is het een wedstrijdje zo lang mogelijk wachten tot je eindelijk toegeeft wat een prutser je wel niet bent? Voor die paar extra prutspunten ofzo.

Overigens ooit gesoliciteerd bij die tent, en dat heeft me een heleboel spam opgeleverd, maar nooit behoorlijk antwoord van henzelf. Ergens verbaast dit bericht dan ook niet.
31-07-2014, 23:41 door Eric-Jan H te D
Fijn; commercieel; internetgokken wordt legaal in Nederland.

Ben benieuwd hoe het toezicht geregeld gaat worden. Ik neem aan op
dezelfde manier als het toezicht op alcohol- en tabakswaren-verkoop of
zoals het roken in de horeca.

Ik ga ook een gokbedrijf beginnen. Een Verklaring Omtrent Gedrag lijkt
in Nederland gelukkig ook een wassen neus te zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.