image

Microsoft in hoger beroep tegen overhandigen e-mail aan VS

vrijdag 1 augustus 2014, 11:40 door Redactie, 3 reacties

Microsoft gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van een Amerikaanse rechter gisteren dat de softwaregigant e-mails die in het buitenland zijn opgeslagen aan de Amerikaanse autoriteiten moet overhandigen. Het gaat om e-mails die zich in het Microsoft datacentrum in het Ierse Dublin bevinden.

Volgens de softwaregigant zouden Amerikaanse gerechtelijke bevelen alleen moeten gelden voor data die zich op Amerikaans grondgebied bevinden. Microsoft was dan ook tegen een eerdere uitspraak in beroep gaan waarin het werd verplicht om in het buitenland opgeslagen e-mail te overhandigen. De rechter oordeelde echter dat Microsoft zich wel aan dit eerder afgegeven bevel om data af te staan moet houden.

"Het is een zaak van controle, niet een zaak waar de informatie zich bevindt", aldus de Amerikaanse districtsrechter Loretta Preska. "Het enige dat deze ochtend zeker was, was dat de beslissing van de rechter niet de laatste stap in dit proces zou zijn", zegt Microsoft-topman Brad Smith. "We zullen snel in hoger beroep gaan en blijven verkondigen dat de e-mail van mensen sterke privacybescherming in de Verenigde Staten en de rest van de wereld verdient."

Reacties (3)
01-08-2014, 12:01 door Anoniem
Het gaat Microsoft niet om privacy.
Microsoft is bang dat ze geld gaan verliezen op hun clouddiensten.
01-08-2014, 12:16 door Anoniem
Het gaat hier om een "normaal" verzoek van een "gewone" rechtbank, niet een geheim verzoek in het kader van de Patriot act. Dus ook als Microsoft deze zaak wint weten we nog niet wat er achter de schermen gebeurt.

Overigens is denkbaar dat een willekeurige PC of server met Microsoft Windows (of andere Amerikaanse software), voorzien van een automatisch updatemechanisme, ook onder de controle van de softwareleverancier valt.
01-08-2014, 21:04 door Anoniem
Is dit niet hetzelfde bericht als https://www.security.nl/posting/397188/Microsoft+in+beroep+tegen+afstaan+e-mail+op+overzeese+servers?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.