image

Heartbleed vier keer genomineerd voor Pwnie Award

woensdag 6 augustus 2014, 10:11 door Redactie, 0 reacties

Elk jaar worden tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas de "Pwnie Awards" uitgereikt, een prijs voor de grootste beveiligingsblunders, ergste lekken, meest baanbrekende onderzoeken, grootste "fails" en slechtste reacties van leveranciers op gemelde beveiligingsproblemen.

Dit jaar is de Hearbleed-bug in OpenSSL, die voor grote problemen op het internet zorgde en meer dan 500.000 servers trof, maar liefst vier keer genomineerd. Namelijk voor een Pwnie in de categorie Best Server-Side Bug, Best Client-Side Bug, Most Epic FAIL en Epic Ownage. In het geval van "Most EPIC FAIL" is de nominatie eigenlijk voor de opensourcegemeenschap, waarin vaak wordt gesteld dat hoe meer mensen naar code kunnen kijken, hoe vaker lekken worden opgemerkt. In het geval van de Heartbleeg-bug bleek dit niet op te gaan.

De "Goto Fail" van Apple, waardoor met SSL-versleuteld verkeer kon worden afgeluisterd, werd twee keer genomineerd. Ook anti-virusbedrijf AVG, beveiligingsbedrijf FireEye, bitcoinbeurs Mt. Gox en de Amerikaanse winkelketen Target zijn voor een Pwnie genomineerd. De uitreiking vindt vanavond plaats.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.