image

Britse politie start campagne voor gebruik virusscanner

woensdag 13 augustus 2014, 14:31 door Redactie, 2 reacties

De Britse politie is een landelijke campagne gestart waarbij volwassenen worden opgeroepen anti-virus op hun computer en smartphone te installeren, aangezien dit nog te weinig wordt gedaan. 40% van de Britten zou namelijk niet altijd beveiligingssoftware op nieuwe computers en smartphones installeren.

Daardoor lopen gebruikers risico om door malware besmet te raken. Volgens het National Crime Agency (NCA) zijn er vorig jaar bijna 11.000 Britten het slachtoffer van virussen, malware en spyware geworden. Om ervoor te zorgen dat gebruikers zich beter op internet beschermen geeft het NCA verschillende tips.

Het gaat dan om het installeren van beveiligingssoftware en ervoor zorgen dat zowel software als besturingssysteem up-to-date zijn, er geen bestanden van onbetrouwbare bronnen via e-mail of websites worden geopend, gebruikers voorzichtig zijn als ze USB-sticks en cd's gebruiken en ze alleen legitieme software gebruiken en voorzichtig zijn met gratis software.

"Het internet is een fantastische plek om de wereld te verkennen en zaken te doen, en de meeste mensen krijgen niet met problemen te maken. Maar voor de minderheid die zichzelf niet beschermt, geen beveiligingssoftware downloadt en updatet, kan het zeer kostbaar zijn", aldus Jamie Saunders, directeur van het NCA. "De kosten zijn niet alleen voelbaar in de portemonnee, maar ook in het privé- en gezinsleven. Daarom is het belangrijk dat iedereen maatregelen neemt om zijn computer, tablet en smartphone te beschermen."

Reacties (2)
13-08-2014, 14:59 door johanw - Bijgewerkt: 13-08-2014, 14:59
Bovendien bewschermd het ook een beetje tegen glurende overheden die malware als Finfisher gebruiken.
14-08-2014, 09:21 door Mysterio
Volgens het National Crime Agency (NCA) zijn er vorig jaar bijna 11.000 Britten het slachtoffer van virussen, malware en spyware geworden.
In het VK leven ongeveer 60,6 miljoen mensen. 11.000 op die 60,6 miljoen is 0.02% Dat is inderdaad wel een campagne waard, sjongejonge.

Interessanter is dat 40% geen virusscanner heeft en maar 0,02% volgens NCA besmet raakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.