image

Kaspersky geeft Britse agenten cybercrime-training

vrijdag 22 augustus 2014, 10:27 door Redactie, 2 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab is door de politie van Londen ingeschakeld om agenten te trainen zodat die cybercrime kunnen herkennen en oplossen. Volgens de virusbestrijder zorgt de complexiteit en aard van cybercrime ervoor dat het lastig te detecteren en te begrijpen is.

Door de training, die op agenten van allerlei niveaus is gericht, moet de Londense politie straks over de vaardigheden beschikken om de verschillende soorten vormen van cybercrime te herkennen, van iemand die wordt opgelicht tijdens het online shoppen tot een bedrijf dat duizenden euro's bij een gerichte aanval verliest.

In februari van dit jaar vond de eerste serie trainingen plaats. "Nu de complexiteit van cybercrime steeds verder toeneemt, is het belangrijk dat de kennis van de politie over dit soort dreigingen zich net zo snel ontwikkelt", zegt politiecommissaris David Clark. "De Britse politie moet klaar staan om dit soort misdrijven te herkennen en over de kennis beschikken om ze aan te pakken."

Reacties (2)
22-08-2014, 13:26 door Anoniem
Dit is de "City of London Police". Het is het politiekorps van de "City of London", ook wel de "square mile" genoemd, bestuurskundig een nogal apart gebied waar bedrijven stemrecht hebben. En dus niet de hele stad (Greater London), of het bijbehorende politiekorps (Metropolitan Police Service). Bijzonder is op te merken dat het precies deze City of London Police is die zich specaliseert op het te vuur en te zwaard bestrijden van wat zekere bedrijven vinden dat er bestreden moet worden.

Journalistiek wel even handig om het onderscheid te kennen.
23-08-2014, 11:27 door Anoniem
Als Engels bedrijf een Russisch bedrijf in de arm nemen om je tegen cybersecurity te verweren.

En zeker in deze tijd...Ben ik nu paranoide als ik dat een gek plan vind?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.