Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Bedrijging online, heeft aangiften wel zin ?

24-08-2014, 21:57 door bas-d, 10 reacties
Hoi,

Ik wordt op diverse manieren online bedrijgt ik dacht eerst dat de 1e keer via facebook is geweest kan er niks meer van terug vinden..

De persoon dreigt iets uit mijn verleden naar boven te halen wat voor mijn heel veel narigheid is geweest terwijl ik daar helemaal geen schuld aan heb gehad. Maar me wel een verkeerde naam kan kan geven.

Ik dacht dat ik er vanaf was , maar nu krijg ik weer een mail een anonieme e-mail provider met weer een bedreiging hier in dat verleden gaat op halen, tegen al mijn FB contacten mijn verleden wil gaan op rakelen .

Ik heb uiteraard meteen abuse melding gedaan bij die provider, vervolgens contact opgenomen met technische contact persoon van die e-mail dienst. En die zegt Wij staan dit soort criminele zaken niet toe, maar dat ze volgens de regels, kan in dit soort gevallen na het nodige jurdische getouw trek makkelijker worden gedaan met vrijgaven van het ip adres van de verzender, dit moet wel binnen 5 dagen want daarna wissen wij alle log files. Daarna werd off the record gezegd
"Maar op basis van de info die ik hier zie hebben ze er weinig aan, ik kan namelijk bevestigen nog ontkennen dat elke keer uit een ander land wordt ingelogd, maar nooit uit Nederland inlogd en de wisselende user-agents, lijkt verdacht veel op iemand die tor gebruikt maar ja dat kan nog bevestigen of ontkennen "

Hier uit kan je natuurlijk al heel informatie halen, even van uitgaande dat ik het geloof.
Maar aangezien het waarschijnlijk een Tor gebruiker is wat kan ik doen .

Lijkt er op dat er hier iedergeval spraken is van iemand die weet hoe hij zich kan verbergen provider gebruiken die zijn privacy afschermt . En als dan ook nog TOR gebruik is dus niet traceerbaar .

Is mijn conclusie juist, als hij op juiste manier tor gebruikt hij zo goed als niet te herleiden is, en zeker niet voor de politie.
Wat geheel nog leuker maakt is dat hij zijn berichten beveiligd verstuurd, met een zelf vernietigings-timer. na 30 seconden is bericht weg. Je moet bericht op halen via https link, en ik ben niet gek dus dat doe ik niet op mijn op mijn pc maar in geïsoleerde virtuele PC.

Wat moet ik nu doen, uit extra voorzorg al lijkt het me overbodig.
Doe ik volledige herinstallatie van mijn pc en laptop en mobiel , voor het onwaarschijnlijke geval hier iets op is achter gelaten.

Alle wachtwoorden heb ik gewijzigd, ik gebruik nooit de zelfde wachtwoorden voor verschilende dingen.

Maar paranoia heeft een beetje de overhand me nu, dus ook maar overal wachtwoorden veranderen!

Alle scan's op root kits virussen zijn negatief, regulier surfen en risico volle zaken doe ik in VM.
Alle pc's zijn voorzien van de laatste patches en up2date virusscanner.

En dus het doen van aangiften lijkt me totaal zinloos, er is geen manier om te achterhalen wie hier achter zit , en als het zou kunnen kost heel veel tijd en geld van de politie en dat steken ze hier niet in !

Er vallen geen dooien ben maar 1 burger
Reacties (10)
25-08-2014, 07:11 door Anoniem
Hallo,

Het lijkt mij dat jij een interessant verhaal aan het ophangen bent.
Herschrijf het nou even in goed Nederlands,zonder fantasie.
25-08-2014, 10:28 door Anoniem
Doe nou maar gewoon aangifte.
25-08-2014, 10:31 door Anoniem
Om alle taalnazi's voor te zijn; het is bedreiging, niet bedrijging.

Zonder heel moeilijk te gaan doen over tor en ipnummers en anonieme blabla...

Face je verleden, en zorg ervoor dat de feiten van toen helder zijn, en bekend bij de mensen om wie je geeft.
Je verleden gaat hoe dan ook uitkomen, omdat de bedreiger dit kent, en graag bekend maakt. Zeker als je hem of haar te pakken krijgt.

Wil je weten wie het is? ga dan in op de eisen. Neem contact op met de politie, en geef aan dat je bedreigd wordt, of gechanteerd, en door deels in te gaan op de eisen kom je vast wel te weten wie het is.

Vreemd gegaan, prostituee geweest, weet ik veel, maar vertel het je omgeving. is heel de bedreiging weer nutteloos, en daar pak je die persoon het hardste mee.
25-08-2014, 10:43 door Anoniem
"Is mijn conclusie juist, als hij op juiste manier tor gebruikt hij zo goed als niet te herleiden is, en zeker niet voor de politie."

Dat hangt er maar net vanaf. Weet je zelf wie het is, en gebruikt hij informatie die alleen deze persoon over jou weet ? Er zijn meerdere wegen naar Rome buiten het herleiden van een IP adres ?

"ik dacht eerst dat de 1e keer via facebook is geweest kan er niks meer van terug vinden.. "

Ik neem aan dat je weet door wie je via FB werd bedreigd ?

"maar nu krijg ik weer een mail een anonieme e-mail provider met weer een bedreiging hier in dat verleden gaat op halen, tegen al mijn FB contacten mijn verleden wil gaan op rakelen ."

Hoe stuur je vanaf een anonieme email provider berichten naar FB gebruikers, daar heb je toch een FB account voor nodig ?

"Wat geheel nog leuker maakt is dat hij zijn berichten beveiligd verstuurd, met een zelf vernietigings-timer. na 30 seconden is bericht weg. Je moet bericht op halen via https link, en ik ben niet gek dus dat doe ik niet op mijn op mijn pc maar in geïsoleerde virtuele PC."

Klinkt erg spannend allemaal. Kan je een voorbeeld geven van een email dienst die de mogelijkheid biedt om berichten met een zelf-vernietigingstimer te versturen naar Facebook accounts, ik heb hier nog nooit van gehoord ?

"Wat moet ik nu doen, uit extra voorzorg al lijkt het me overbodig. Doe ik volledige herinstallatie van mijn pc en laptop en mobiel , voor het onwaarschijnlijke geval hier iets op is achter gelaten. Alle wachtwoorden heb ik gewijzigd, ik gebruik nooit de zelfde wachtwoorden voor verschilende dingen."

Wat hebben jouw wachtwoorden, en jouw pc/laptop/mobiel van doen met het probleem wat je schetst ?
25-08-2014, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: "Hoe stuur je vanaf een anonieme email provider berichten naar FB gebruikers, daar heb je toch een FB account voor nodig?"

Nope, je hebt ook iets van je gebruikersnaam@facebook.com dit komt bij je Facebook berichten onder een ander mapje. Je kan dus gewoon FB gebruikers mailen met een extern email adres! Als je zijn username maar weet, maar die is ook makkelijk te achterhalen..

OP, veel succes met de kwestie. Je kan er denk ik vrij weinig tegen doen, behalve inderdaad je omgeving op de hoogte stellen...
25-08-2014, 14:36 door bas-d - Bijgewerkt: 25-08-2014, 14:37
Waarom ik herinstall doe is omdat ik het 1e dreig bericht niet meer terug kan vinden.

En wat betreft de taal politie sorry, maar er zijn mensen met dislecty

Wat betreft me verleden onder ogen zien,

In het kort ik heb brand gehad, en ben daar van beschuldigd geweest door dat politie fouten heeft gemaakt.
Uit eindelijke kwam dit naar voren en ben ik volledig vrijgesproken. Maar hebben rot artikelen in de krant gestaan.
En die wil hij verspreiden .

Helaas trekken veel mensen uit die berichten verkeerde conclusie voor dat ik het kan recht zetten.
25-08-2014, 14:41 door bas-d - Bijgewerkt: 25-08-2014, 14:41
Door Anoniem: "Klinkt erg spannend allemaal. Kan je een voorbeeld geven van een email dienst die de mogelijkheid biedt om berichten met een zelf-vernietigingstimer te versturen naar Facebook accounts, ik heb hier nog nooit van gehoord ?

Je krijgt mail met link naar je bericht en die is naar x tijd weer weg en elk facebook account heeft ook een e-mail adres

zie: https://www.anonymousspeech.com/
25-08-2014, 15:04 door Anoniem
Door bas-d: Waarom ik herinstall doe is omdat ik het 1e dreig bericht niet meer terug kan vinden.
En wat betreft de taal politie sorry, maar er zijn mensen met dislecty

Ik heb ook dyslexie en handige tip is om een browser (bijvoorbeeld Chrome) te gebruiken met spellingscontrole, dan haal je al een deel van de fouten eruit. Maar dat terzijde.

Door bas-d:
Wat betreft me verleden onder ogen zien,

In het kort ik heb brand gehad, en ben daar van beschuldigd geweest door dat politie fouten heeft gemaakt.
Uit eindelijke kwam dit naar voren en ben ik volledig vrijgesproken. Maar hebben rot artikelen in de krant gestaan.
En die wil hij verspreiden .

Helaas trekken veel mensen uit die berichten verkeerde conclusie voor dat ik het kan recht zetten.

Ik zou zeker aangifte doen. Je weet nooit wat hij in de toekomst nog van plan is. Ik zou daarnaast een bericht zelf op je facebook vertellen wat er is gebeurd. Dan is er niets meer om je te chanteren en kun jezelf een draai geven aan het verhaal.

Succes
25-08-2014, 22:59 door Anoniem
Nee , aangifte doen heeft weinig zin en er is een veel makkelijkere oplossing voor je probleem .
Zeg FB op en je hebt meteen geen FB contacten meer waar je bedreiger je mee kan chanteren .
Dit heeft als bijkomend voordeel dat de paranoia waar je over spreekt zal afnemen en de tijd die je voor nuttige en leuke dingen hebt zal toenemen .

appeltje eitje
26-08-2014, 00:15 door Anoniem
Door Anoniem: Nee , aangifte doen heeft weinig zin en er is een veel makkelijkere oplossing voor je probleem .
Zeg FB op en je hebt meteen geen FB contacten meer waar je bedreiger je mee kan chanteren .
Dit heeft als bijkomend voordeel dat de paranoia waar je over spreekt zal afnemen en de tijd die je voor nuttige en leuke dingen hebt zal toenemen .

appeltje eitje
Mijn gedachte, maar ik ben bang dat dat net wat te hoog gegrepen is... ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.