image

Facebook ontzenuwt geruchten over Messenger app

zaterdag 30 augustus 2014, 07:21 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft een speciale pagina gelanceerd waar het probeert om geruchten over de Messenger app te ontzenuwen. Op internet gingen berichten rond dat de app altijd de camera en microfoon van de smartphone gebruikt om te zien en te horen wat gebruikers aan het doen zijn.

"Deze berichten kloppen niet en veel zijn er al aangepast", aldus Peter Martinazzi van het Messenger Team. Toch besloot Facebook de pagina online te zetten om eventuele zorgen bij gebruikers weg te nemen en het gebruik van de camera en microfoon uit te leggen. "Net zoals de meeste andere apps vragen we om permissies voor bepaalde features, zoals bellen en het versturen van foto's, video's of voiceberichten", legt Martinazzi uit.

Gebruikers die bijvoorbeeld een selfie willen versturen moeten de app eerst toestemming geven om de camera te mogen gebruiken. "We zetten je camera of microfoon niet aan als je de app niet gebruikt", gaat Martinazzi verder. Facebook besloot onlangs om de chatfunctie uit de Facebook app te halen en hier een aparte app van te maken. Het roept gebruikers nu op om ook deze app te installeren.

Reacties (1)
30-08-2014, 22:53 door spatieman
ik heb de FB app er af gegooid , leeched mijn data alleen maar.
ik gebruik alleen de messenger app, nooit dergelijke isue mee gehad.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.