image

Malware besmet servers Belgische luchthaven Charleroi

zaterdag 30 augustus 2014, 08:58 door Redactie, 2 reacties

Cybercriminelen zijn erin geslaagd servers van de Belgische luchthaven Charleroi met malware te infecteren en onderdeel van een botnet te maken. Ook zouden er gegevens zijn gestolen, maar wat precies is onduidelijk. Langs de besmette servers gaan allerlei data over de luchthaven en reizigers.

Daarnaast dienen de servers ook als tussenstation voor gegevensverkeer van buiten de luchthaven, zo schrijft De Standaard op basis van verschillende bronnen. De malware, die in mei en en juni actief was, kwam aan het licht toen een beveiligingsbedrijf verdacht verkeer van de netwerkinfrastructuur van Charleroi zag komen. Toen duidelijk was dat de servers waren besmet werden de Belgische autoriteiten ingelicht.

Het Belgische federaal parket zou vervolgens een onderzoek zijn gestart. De malware is inmiddels van de servers verwijderd. De luchthaven zelf ontkent echter de besmettingen. "Onze IT-diensten en onze juridische afdeling weten van niets", zegt woordvoerder Vincent Grassa. Een bron zegt tegenover De Standaard niet verbaasd te zijn over de 'onwetendheid' van de luchthaven. "Niemand bevestigt graag dat er is ingebroken", zo laat de bron weten. "Slecht nieuws over een hacking kan de luchthaven missen als kiespijn."

Reacties (2)
30-08-2014, 11:07 door Anoniem
Iedereen kan worden gehackt, je moet de schaamte voorbij, openheid is beter voor de bestrijding. Die huichelachtigheid werkt trouwens niet want we weten het nu toch?
30-08-2014, 15:14 door Briolet - Bijgewerkt: 30-08-2014, 15:14
De luchthaven zelf ontkent echter de besmettingen. "Onze IT-diensten en onze juridische afdeling weten van niets"
Dat hoeft geen ontkenning van een besmetting te zijn. Met zoveel positieve bevestigingen van een besmetting is zo'n ontkenning dat hun eigen dienst dit opgemerkt heeft, meer een mededeling van onkunde van hun eigen IT dienst. Hun eigen IT dienst is blijkbaar gespecialiseerd in het programmeren van vluchtschemas en voor de rest niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.