image

Sterke stijging aantal phishingsites op internet

maandag 1 september 2014, 12:35 door Redactie, 0 reacties

Het aantal phishingsites op internet is in het tweede kwartaal sterk gestegen. Op het eerste kwartaal van 2012 na werden er nog nooit in een kwartaal zoveel phishingsites ontdekt, zo laat de Anti-Phishing Working Group (APWG) weten. Van april tot en met juni ging het om ruim 128.000 unieke phishingsites.

In totaal waren de phishingaanvallen in het tweede kwartaal tegen 531 merken gericht, een klein afname van de 557 merken die in het eerste kwartaal werden aangevallen. "Tot nu toe hebben we in 2014 een aantal nieuwe doelwitten gezien die we vorig jaar niet zagen", zegt onderzoeker Greg Aaron. Het gaat dan om nieuwe online betaalmethodes, zoals de Oostenrijkse cashloze betaalmethode PayLife en het alternatieve betaalsysteem Perfect Money uit Hong Kong.

Verder was er ook een toename van het aantal phishingaanvallen tegen gebruikers van bitcoin-sites, met name walletdiensten zoals Blockchain en de bitcoin-exchange Coinbase. Verder blijkt dat de meeste phishingsites in de Verenigde Staten worden gehost, variërend van 35% tot 48% per maand.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.