image

Gestolen universiteitsaccounts verkocht op Chinese website

zaterdag 6 september 2014, 06:23 door Redactie, 0 reacties

Op de populaire Chinese marktplaats Taobao hebben onderzoekers allerlei gestolen e-mailaccounts van internationale universiteiten aangetroffen die te koop werden aangeboden. Het duurste account moest 300 euro opleveren, terwijl het goedkoopste account voor 75 eurocent van de hand werd gedaan.

In totaal werden de accounts en bijbehorende wachtwoorden voor e-mailaccounts bij 42 universiteiten verdeeld over 10 landen aangetroffen. De meeste universiteiten bevinden zich in China zelf en de Verenigde Staten. Ook verschillende Europese universiteiten uit Denemarken, Italië, Zwitserland, Zweden en Groot-Brittannië zijn in het overzicht terug te vinden. De aanbieders garanderen dat de accounts actief en nog steeds toegankelijk zijn.

Daarnaast adviseren ze potentiële kopers om het wachtwoord niet te wijzigen, om zo detectie door de eigenaar van het account te voorkomen. Volgens Palo Alto Networks, dat de aangeboden accounts ontdekte, kunnen aanvallers de gegevens gebruiken om toegang tot universiteitssystemen en informatie te krijgen, alsmede het uitvoeren van phishingaanvallen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.