image

'Bitcoin Jesus' zet bitcoins op hoofd van criminelen

donderdag 18 september 2014, 12:37 door Redactie, 3 reacties

Een man die op internet bekend staat als 'Bitcoin Jesus' heeft een nieuwe website gelanceerd waarop bitcoins worden uitgeloofd voor tips die tot de aanhouding en veroordeling van criminelen leiden. Bitcoin Bounty Hunter is het idee van Roger Ver, één van de oprichters van de Bitcoin Foundation.

Om opsporingsdiensten te helpen bij het vinden van criminelen wil Ver nu bitcoins gaan inzetten. Gebruikers kunnen bitcoins doneren om bepaalde criminelen op te sporen. "Mensen met informatie over de misdrijven kunnen die informatie nu anoniem aan opsporingsdiensten doorspelen en vervolgens anoniem hun beloning opstrijken", aldus Ver in deze videotoespraak waarin hij Bitcoinbountyhunter.com aankondigt.

"En misschien nog interessanter, politieagenten kunnen nu zelf direct en anoniem beloningen opstrijken voor het doen van hun werk." De website is volgens Ver pas de eerste stap. De komende maanden wil hij een gedecentraliseerd vertrouwenssysteem uitrollen waarbij het nog steeds mogelijk is om beloningen uit te loven en te claimen, alleen dan zonder centrale organisator. "Dankzij bitcoin en jullie hulp kunnen we allemaal een betere wereld maken."

Op dit moment worden er beloningen uitgeloofd voor de veroordeling van de crimineel of criminelen die in de e-mailaccounts van Roger Ver zelf en die van bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto wisten in te breken. Hiervoor worden 37,6 bitcoins uitgeloofd, wat met de huidige wisselkoers met ruim 13.000 euro overeenkomt. Ook is er geld te verdienen met tips over de criminelen die achter de diefstal van bitcoins bij Bitcoinica en Mt. Gox zaten.

Reacties (3)
18-09-2014, 13:31 door Anoniem
hm. zou ik hiermee ook een site als www.bitcoinhitman.nl op kunnen zetten, waarmee mensen anoniem kunnen bieden op het ombrengen van iemand? bewijs van uitvoering is lastig denk ik, maar als ik op de site 7 goede doelen plaats, dan kan een hitman daarmee zijn werk doen, en daarmee goede doelen zoal ALS of de stichting hitman-nabestaaden steunen.

Punt wat ik hiermee wil maken is dat anoniem geld met deze site gekoppeld wordt aan anonieme daden, zoals het oppakken van criminelen.
Leuk, straks gaan we ook pedofielen ermee opsporen waardoor de discussie over of het wel een goed idee is net zo dood is als de privacy-discussie (waar pedofielen-opsporen ook elk argunent tegen massale dataverzamelingen doodslaat).
Lekker dan, als ik als politicus ineens een bitcoin prijs op mijn hoof zie staan.

Beter is het als de regering de prijzen op het hoofd van criminelen aanvult met bitcoin donaties uit de samenleving. Dan weet je veel beter of de crimineel wel echt crimineel is (waarbij ik het strafrecht als methode stel om feiten van fictie te scheiden) Hiermee kunnen rivaliserende bendes ons ook allemaal helpen elkaar uit te schakelen. ;-)
18-09-2014, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: hm. zou ik hiermee ook een site als www.bitcoinhitman.nl op kunnen zetten, waarmee mensen anoniem kunnen bieden op het ombrengen van iemand?

Lees je in: http://www.outpost-of-freedom.com/jimbellap.htm of hier: http://cryptome.org/ap.htm
22-09-2014, 09:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Punt wat ik hiermee wil maken is dat anoniem geld met deze site gekoppeld wordt aan anonieme daden, zoals het oppakken van criminelen.
Wanneer je een beloning wilt krijgen voor het (laten) oppakken van een crimineel, kun je dat natuurlijk nooit anoniem doen, om voor de hand liggende redenen. M.a.w. wanneer je anoniem een melding doet die tot de veroordeling van een crimineel leidt, krijg je geen beloning. Niet van de politie en niet van Bitcoin Jesus. Je hele redenering gaat dus niet op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.