image

FBI arresteert mannen wegens inbraak bij Microsoft en US Army

woensdag 1 oktober 2014, 12:13 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft vier mannen gearresteerd wegens het stelen van de broncode en data van de Xbox One spelcomputer, verschillende games en simulatiesoftware van het Amerikaanse leger. Van januari 2011 tot maart 2014 zouden de vier mannen en anderen naar verluidt op de netwerken van Microsoft, Epic Games, Valve, Zombie Studios en het Amerikaanse leger hebben ingebroken.

Hiervoor werden SQL Injection en gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden van bedrijfsmedewerkers en hun softwareontwikkelingspartners gebruikt. Zodra de aanvallers toegang tot de netwerken hadden gekregen probeerden ze nog niet uitgebrachte software, broncode, handelsgeheimen, auteursrechtelijk beschermde werken en andere vertrouwelijke informatie te stelen.

Het zou onder andere gaan om de broncode, technische specificaties en gerelateerde informatie van de Xbox One spelcomputer, intellectueel eigendom geassocieerd met Microsofts online gamingdienst Xbox Live, Apache helikopter simulatiesoftware voor het Amerikaanse leger van Zombie Studios, een nog niet verschenen versie van het computerspel Gears of War 3 en en een nog niet verschenen versie van Call of Duty: Modern Warfare 3. De mannen zouden ook van plan zijn geweest om de gestolen informatie te gebruiken, te delen en te verkopen.

Schade

De waarde van het intellectueel eigendom en andere gegevens die de verdachten buitmaakten, alsmede de kosten die de slachtoffers moesten maken om de schade te herstellen, zou tussen de 100 miljoen en 200 miljoen dollar liggen. De Amerikaanse autoriteiten hebben meer dan 620.000 dollar in beslag genomen die met de misdrijven verband zouden houden. Twee van de mannen hebben inmiddels bekend, waarvan één uit Canada komt. Het is de eerste keer dat er in de Verenigde Staten iemand zal worden veroordeeld wegens het inbreken bij Amerikaanse bedrijven om handelsgeheimen te stelen.

Reacties (1)
02-10-2014, 21:29 door Anoniem
Leuk, die onzinschattingen. Zo wil ik mezelf ook wel arm rekenen en dan een gepeperde rekening indienen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.