image

VPN-plug-in ZenMate krijgt injectie van 2,5 miljoen euro

woensdag 1 oktober 2014, 15:09 door Redactie, 1 reacties

Het Duitse privacybedrijf ZenMate heeft een financiële injectie van 2,5 miljoen euro gekregen om de VPN-plug-in die het aanbiedt verder te ontwikkelen. De ZenMate-plug-in fungeert als een proxy met VPN-achtige features. Gebruikers kunnen via de plug-in een versleutelde tunnel naar een gateway opzetten en daar vandaan surfen.

De dienst maakt het verder mogelijk om de locatie te kiezen, waardoor Europese gebruikers een Amerikaans IP-adres kunnen krijgen en zo bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix- en Hulu-diensten kunnen bekijken. In eerste instantie was de plug-in alleen beschikbaar voor Google Chrome, maar later werd ook Opera ondersteund en verschenen er apps voor iOS en Android. Sinds vandaag werkt de plug-in ook met Firefox, zo melden VentureVillage en Grunderszene

.

ZenMate werd anderhalf jaar geleden gelanceerd en heeft inmiddels 5 miljoen gebruikers. De desktopversie is gratis te gebruiken, maar voor de mobiele versie wordt een 'freemium-model' gebruikt. Hierbij kunnen gebruikers gratis tot 500MB aan dataverkeer via de plug-in verstoken. Wie meer dataverkeer en aanvullende features nodig heeft moet een betaald account nemen. In juni werd ZenMate tijdens The Europas nog tot beste privacystarter van 2014 uitgeroepen.

Reacties (1)
01-10-2014, 23:00 door Anoniem
Zenmate - Hoffentlich sind Internetbenutzer nicht total wahnsinnig geworden!

No-privacy
No-zen
No-mate


Bezoek aan zenmate.com geeft meerdere redenen om ernstig aan de integriteit van dit bedrijf te twijfelen.

1. Toepassen van Canvas tracking
Persistente tracking op systeem eigenschappen!
Gemeld door een echte privacy browser (Torbrowser)

"This website (zenmate.com) attempted to extract HTML5 canvas image data, which may be used to uniquely identify your computer."

Canvas tracking ontkracht elke privacy maatregel zodra je websites toestaat dit te doen. Je bent dan niet meer anoniem als er al canvas profielen van jouw systeem bekend zijn en de website eigenaar die ook van jou heeft om te vergelijken bij ieder bezoek!

2. Gebruik van Cloudflare diensten
Gebruik van Cloudflare dat sinds kort, na Google die dat al doet met haar 'services', de 'oorlog' lijkt te hebben verklaard aan de Torbrowser.

De implicatie van Cloudflare gaat verder dan die van Google, vele sites gebruiken Cloudflare functionaliteit met als gevolg dat voor elk bezoek aan een dergelijke site een captcha moet worden ingevuld voordat je een site kan bezoeken.
Meestal meerdere malen omdat de door google geserveerde captcha's slecht tot niet herleidbaar tot afzonderlijk herkenbare letters zijn.

3. Gebruik van andere trackers.
Minimaal 5 volgens Ghostery, o.a.
- Bugsnag, Beacons, Analytics
- Google Analytics, Analytics, Analytics
- KissInsights, Analytics, Polls
- New Relic, Analytics, Analytics
- Optimizely, Beacons, A/B Testing, Site Optimization


Beste Privacystarter ?!

Haal dat onterechte privacy label maar gauw weg!
Wanneer een bedrijf privacy hoog in het vaandel zou hebben staan zou het geen canvas systeem profile tracking toepassen en juist respect hebben voor andere privacy oplossingen als een Torbrowser in plaats privacy gebruikers te tracken en ze te weren in de vorm van technisch dwarszitten.


http://zenmate.com/

Install ZenMate in 30 seconds and for free

Encrypts and protects your browser traffic
Hides your real location and activity
Access any website from anywhere
For free and just a few clicks away!

Nein Danke !

Ist dieses Angebot wirklich noch vertrauenswürdig?
Gratis ist nicht gratis, man bezahlt mit dem Verlust der Privacy.
Hoffentlich sind Internetbenutzer nicht total wahnsinnig geworden!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.