image

Tor-directeur wijst naar mogelijke integratie met Firefox

donderdag 2 oktober 2014, 13:31 door Redactie, 1 reacties

Mogelijk zal Firefox voor de private browsingmode die de browser biedt gebruik gaan maken van het Tor-netwerk. Andrew Lewman, directeur van het Tor Project, liet onlangs op de Tor-mailinglist weten dat hij met een niet nader genoemde leverancier een gesprek heeft gehad. Deze leverancier wil Tor als "private browsingmode" toevoegen, waarbij mensen de verbinding met het Tor-netwerk kunnen in- en uitschakelen.

"Ze vinden Tor Browser fantastisch en zouden het graag aan hun klanten aanbieden", aldus Lewman. De leverancier over wie hij het heeft zou een marktaandeel van tussen de 10% en 20% van alle internetgebruikers hebben. Dat marktaandeel komt overeen met Firefox. Volgens StatCounter surft zo'n 12,5% van alle internetgebruikers ongeacht apparaat met Firefox. Wordt er alleen naar de desktop gekeken, dan gaat het om 19,3%. Statistiekenbureau Net Applications houdt het op een marktaandeel van 16,3% voor de desktop.

De partij in kwestie zou al met de integratie van Tor bezig zijn. De grootste zorg is echter of het Tor-netwerk de toestroom van gebruikers wel aankan. "Ze hebben aangeboden om te helpen met het oplossen van de schaalbaarheidsuitdagingen om honderden miljoenen gebruikers en relays op Tor te verwerken", aldus Lewman. Het is de vraag of het hier inderdaad om Mozilla gaat, maar Tor Browser is bijvoorbeeld al een aangepaste Firefox-versie. De aankondiging dat dit project speelt heeft inmiddels voor een uitgebreide discussie op de Tor-mailinglist gezorgd.

Reacties (1)
02-10-2014, 18:44 door Anoniem
Ehum het idee om een echte private mode te hebben in een browser is natuurlijk goed, maar daar heb je de Tor browser al voor.

Om in standaard Firefox de private mode via Tor te sturen is een raar idee. De private mode wordt nou eenmaal gebruikt als p$#@ knop (ja, ook om cadeautjes te kopen zonder dat je liefje ziet wat je gekocht hebt...sure) en om nou p$#@ standaard via Tor te laten lopen, lijkt me juist helemaal geen goed plan.

Ik zou zeggen, houd het gescheiden...private mode voor "cadeautjes" en Tor browser als je anoniem wilt zijn op het internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.