image

Politie Dubai gebruikt Google Glass met gezichtsherkenning

dinsdag 7 oktober 2014, 13:41 door Redactie, 6 reacties

Het politiekorps van Dubai zal agenten volgend jaar gaan uitrusten met Google Glass-brillen die van gezichtsherkenningstechnologie zijn voorzien. Op deze manier hoopt de politie "slimme" agenten te creëren, die worden gewaarschuwd als de bril een gezocht persoon herkent.

"De software die we intern ontwikkeld hebben laat Google Glass verbinding met een database van gezochte personen maken", zegt kolonel Khalid Nasser Al Razooqi tegenover 7 Days in Dubai. "Zodra de bril de verdachte aan de hand van een gezichtsafdruk herkent, waarschuwt het de agent." De brillen kosten zo'n 2.000 euro per stuk en zullen naar verwachting begin volgend jaar worden ingezet om criminelen te vangen.

Op dit moment beschikt het politiekorps als onderdeel van een testproject over vier brillen die voor het opsporen van verkeersovertreders en het vinden van gestolen voertuigen worden gebruikt. Hoeveel voertuigen er inmiddels dankzij de technologie zijn teruggevonden of het aantal mensen dat is aangehouden wil de kolonel niet laten weten. Als het aan Razooqi ligt zal Dubai in 2018 over de slimste politiebureaus ter wereld beschikken, waarbij Google Glass ook een rol speelt. "Het zal het werk van de politie helpen, we proberen 'slimme' agenten te maken", zo merkt hij op.

Reacties (6)
07-10-2014, 14:22 door Anoniem
Zou het nog lukken deze vooruitgang hier en binnen deze kabinetsperiode erdoorheen te drukken?
Plannetje ligt vast al op de plank te wachten.
Als er niet allang de nodige in burger jasjes rondlopen met een extra ziende knoop.
07-10-2014, 14:25 door Anoniem
Maak ze gelijk een robot. Open hun hersenpan en implanteer gelijk een Google Inside (Glass). Koppel ze aan 1000x matrix en je hebt de slimste agenten.
07-10-2014, 15:01 door Anoniem
Ik ben toch zo blij met Google met al zijn Big Brother tools, echt een stap voorwaarts voor de mensheid. Dankjewel Google onze grote verlosser van privacy.
07-10-2014, 20:45 door Vandy
Door Anoniem: Maak ze gelijk een robot. Open hun hersenpan en implanteer gelijk een Google Inside (Glass). Koppel ze aan 1000x matrix en je hebt de slimste agenten.
Ik heb een nog beter idee: http://www.imdb.com/title/tt0093870/
07-10-2014, 21:56 door Anoniem
Ik begin nu plotseling een voorstander van Afghaanse burkas te worden, ook voor mannen.
08-10-2014, 12:44 door xclude
Kan nu ook al zonder google glass met een mini camera op het refer of op het hoofddeksel. Ik ben benieuwd als er met het vuurwapen geschoten moet worden of de agent nog wel in staat is raak te schieten met zo'n class die het zicht belemmerd op zijn neus. :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.