image

Microsoft verscherpt regels voor toolbars en extensies

zondag 19 oktober 2014, 13:31 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft deze week de regels verscherpt voor toolbars en extensies in Internet Explorer, wat moet voorkomen dat gebruikers met ongewenste uitbreidingen en adware worden opgezadeld. Daarbij wordt gekeken naar zowel het gedrag van een programma als de wijze waarop het de browser aanpast.

Voortaan zijn twee zaken niet meer voor toolbars en extensies toegestaan. Zo is het verboden voor toolbars, extensies en add-ons om het toestemmingsvenster te omzeilen. Normaliter moeten gebruikers eerst nog hun toestemming geven voordat een toolbar of extensie in IE wordt ingeschakeld. Sommige softwareontwikkelaars omzeilden deze goedkeuring echter, iets wat volgens Microsoft onacceptabel is.

De tweede maatregel die de softwaregigant doorvoert is dat gebruikers extensies en toolbars moeten kunnen verwijderen. Het komt nog altijd voor dat bepaalde extensies niet kunnen worden uitgeschakeld of verwijderd. Ook dat is niet meer toegestaan en zal ervoor zorgen dat de beveiligingssoftware van Microsoft, zoals Security Essentials en Windows Defender, de extensie als ongewenste software detecteert.

Reacties (3)
19-10-2014, 17:32 door Anoniem
Extensies en add-ons van bekende beveiligingsbedrijven als Norton,Kaspersky,Bitdefender moeten worden toegestaan.Ik hoop niet dat in navolging van GoogleChrome en Firefox dergelijke extensies en add-ons worden geweerd in IE.Extensies/addons als virtueel keyboard,wachtwoordmanager/kluis, en site-advisor vergroten de veiligheid vd pc en daarmee vd computergebruiker,het verbieden van deze security-features in de 3 bekende browsers betekend toenemende onveiligheid voor de pc gebruikers.Ik zal browsers die er een dergelijke verbods-policy voor hanteren van mijn pc's weren en indien al geinstalleerd van mijn pc's verwijderen.Allerlei andere apps,extensies en addons van onbekende individuen en organisaties verwijderen/blokkeren OK,maar niet die van de bekende securitybedrijven als McAfee,Norton,Kaspersky,Bitdefender enz.Hun extensies.addons,apps zijn er om de veiligheid en privacy vd computergebruiker te vergroten,daar mogen Google,Mozilla en Microsoft niet aan voorbij gaan,zeker niet zolang microsoft niet zelf komt met een goede,veilig virtueel toetsenbord,wachtwoordmanager,site-advisor en ad-blocker om maar een paar features te noemen! Ook is hun Microsoft Security Essentials en Windows Defender ver onder de maat als het gaat om de computerbeveiliging.Het is wellicht beter om dan deze 2 windows security-features maar af te schaffen.De laatste danwel op een na laatste plek in de diverse antivirustests is niet bepaald een vertrouwenwekkende prestatie.
19-10-2014, 19:34 door Anoniem
Het is van de zotte dat Microsoft ooit verboden werd om goede security in het OS in te bouwen. Het waren de overheden die daartegen ageerden want MS zou te machtig worden. Als we dat doortrekken naar Apple dan zien we een niet consistente houding. Daar wordt in lockin van hardware en software prachtig gevonden.

Simpel gezegd als je een product aanschaft hoort dat compleet en betrouwbaar te zijn.
Stel je voor dat de fixet verantwoordelijk zou worden van de APK normen van Volkswagens. Daar werkt het geheel anders.
De ICT markt is gewoon nog nietvolwassen. We zijn nog een beetje aan het hobbyen, zoals met T-fords.
19-10-2014, 20:43 door johanw - Bijgewerkt: 19-10-2014, 20:43
Ook als je een groot beveiligingsbedrijf bent kun je je extensies netjes programmeren. Dus ze ook verwijderbaar maken zonder in safe mode de registryte moeten hacken en netjes om toestemming te vragen voor installatie. Als dit soort bedrijven zich niks van dit soort basale fatsoensregels aantrekken kan hun spul ook mooi geweerd worden. Als ik een virusscanner installeer wil dat niet zeggen dat ik wil dat mijn machine overgenomen wordt door andermans software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.