image

Microsoft blokkeert 10 miljoen spamberichten per minuut

maandag 20 oktober 2014, 16:31 door Redactie, 4 reacties

Elke minuut blokkeert Microsoft 10 miljoen spamberichten, zo heeft de softwaregigant laten weten. Spammers zouden echter steeds nieuwe manieren zoeken om de spamfilters te omzeilen. Doordat de spamtechnieken steeds veranderen, veranderen ook de spamberichten die gebruikers ontvangen.

"Je spamberichten zien er misschien hetzelfde uit, maar ze zijn niet hetzelfde", zegt Shobhit Sahay van het Office 365 Team. Microsoft krijgt soms met spamcampagnes te maken die miljoenen berichten in een paar minuten versturen. Om gebruikers hier tegen te beschermen wordt er naar zaken als bijzondere patronen gekeken of spamberichten die gebruikers opsturen. Daarom roept Sahay gebruikers ook op om spam aan Microsoft te blijven rapporteren.

Microsoft is zelf ook van plan om meer maatregelen tegen spam en kwaadaardige e-mails te nemen. Zo zullen authenticatietechnologieën zoals DKIM en DMARC voor Exchange Online worden geïmplementeerd en komt er een betere bescherming tegen kwaadaardige URL's.

Als laatste geeft Sahay organisaties het advies om hun gebruikers beter voor te lichten. Zo moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het zich aanmelden op nieuwsbrieven, moeten e-mailadressen niet op openbare websites worden achtergelaten en moet er bij het installeren van gratis apps altijd de "custom" optie worden gekozen, om zo de installatie van bepaalde plug-ins of andere software te voorkomen.

Reacties (4)
21-10-2014, 11:19 door Anoniem
Ja, _inkomende_ spam berichten. Wanneer gaat mijnheer Microsoft eens wat doen aan het blokkeren van uitgaande spamberichten die via hotmail, office365 en het Azure platform met bakken op ons afkomen?
22-10-2014, 09:21 door Anoniem
@ano 11:19, zodra gebruikers slim genoeg zijn op de knop "afmelden voor nieuwsbrief" onderaan deze berichten staan. Je klikt er 1 keer op en je bent ervanaf, geen inloggen niks
22-10-2014, 09:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ja, _inkomende_ spam berichten. Wanneer gaat mijnheer Microsoft eens wat doen aan het blokkeren van uitgaande spamberichten die via hotmail, office365 en het Azure platform met bakken op ons afkomen?

inderdaad!
22-10-2014, 15:57 door Anoniem
@09:21: was het maar zo simpel, door op afmelden te klikken bevestig je ook dat de mail gelezen wordt. Tenzij het een bedrijf betreft waarvan je redelijkerwijs kunt aannemen dat ze integer met je informatie omgaan, kun je beter nergens op klikken!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.