image

"Noord-Korea probeert telefoons met malware te besmetten"

woensdag 29 oktober 2014, 17:25 door Redactie, 2 reacties

Noord-Korea zou proberen om toegang tot Zuid-Koreaanse smartphones te krijgen door malware als spelletjes te vermommen. De kwaadaardige apps zouden mogelijk duizenden toestellen hebben geïnfecteerd, zo blijkt uit een rapport van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst NIS.

De malware werd tussen 19 mei en 16 september van dit jaar op Zuid-Koreaanse websites verspreid. Hoewel er geen melding van concrete schade wordt gemaakt, schat het NIS dat 20.000 smartphones mogelijk besmet zijn geraakt. Inmiddels zou de inlichtingendienst met de eigenaren van de betreffende websites en overheid hebben samengewerkt om de kwaadaardige apps te verwijderen, de communicatiekanalen te blokkeren en updates voor virusscanners uit te brengen, zo meldt het Koreaanse persbureau Yonhap.

Reacties (2)
30-10-2014, 01:46 door Anoniem
Dat ze daar in de DPRK tijd en geld voor hebben terwijl de bevolking honger lijdt. En wat doen ze met de informatie, onderzoeken hoe een democratie werkt?
30-10-2014, 10:12 door Anoniem
Door Anoniem: Dat ze daar in de DPRK tijd en geld voor hebben terwijl de bevolking honger lijdt. En wat doen ze met de informatie, onderzoeken hoe een democratie werkt?
Ze infecteren Zuid-Koreanen. Daarbij moet je de westerse media óók met 'n korreltje zout nemen, het is uiteindelijk wel een kernmacht.

http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

http://kimjongunlookingatthings.tumblr.com/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.