image

Grote cyberoefening door vitale sectoren goed verlopen

donderdag 30 oktober 2014, 10:10 door Redactie, 1 reacties

De grote cyberoefening die gisteren in Den Haag plaatsvond en waarbij een aanval op de vitale sectoren werd gesimuleerd is goed verlopen. Aan de oefening namen energiebedrijven, banken, telecomaanbieders en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) deel, alsmede telecomaanbieders.

CyberDawn, zoals de oefening werd genoemd, bestond uit twee onderdelen; een crisismanagement oefening en een operationele Capture-The-Flag. Bij de crisisoefening werd een incident gesimuleerd dat bedrijven in verschillende sectoren raakt. Vertegenwoordigers van bedrijven en overheid moesten met elkaar informatie uitwisselen en besluiten nemen om zo tot een oplossing te komen.

Bij de operationele Capture-The-Flag oefening streden cybersecurityspecialisten van de deelnemende organisaties tegen elkaar in teams. Teams kregen verschillende opdrachten om hackers in (gesimuleerde) ICT-systemen op te sporen en buiten de deur te zetten, zo laat Nederland ICT weten. Volgens de organisatie is de oefening goed verlopen.

CyberDawn had als doel dat vertegenwoordigers van telecombedrijven, van vitale sectoren en overheid elkaar door de oefening beter leren kennen en op elkaar ingespeeld raken. Zo zouden de partijen bij een echt incident elkaar eerder weten te vinden. De resultaten van CyberDawn zullen in de komende maanden worden geëvalueerd.

Reacties (1)
30-10-2014, 16:59 door Anoniem
RTL heeft hier een aardig item over http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/overheid-en-bedrijven-oefenen-cybercrisis
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.