Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Welke Anti Spam oplossing is aan te raden?

13-11-2014, 09:45 door Anoniem, 6 reacties
Ik ben op zoek naar een goede Anti Spam oplossing. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van Spamfighter Hosted Anti Spam en an sich ziet het er goed uit. Het licentiemodel is echter gebaseerd op een meervoud van 5 licenties. Kostpijs voor deze 5 licenties is €135,- per jaar. Ik wil eigenlijk alleen maar 1 tot hooguit 3 mailadressen beschermen.

Een alternatief als Spamihilator is een optie maar te bewerkelijk. Ik wil eigenlijk automatisch beschermen tegen mail van blacklisted servers, het liefst buiten de computers zelf om. Op die manier is wellicht 90% van de spam al te reduceren. Extra filters die nog eens filteren op 'bad words' enz. vind ik minder interessant.

Ik ben benieuwd naar welke goede oplossingen er allemaal bestaan!
Reacties (6)
13-11-2014, 11:39 door spatieman
ik gebruik al jaren mailwasher, instellen is lastig, maar de filters die je kan maken werken goed.
13-11-2014, 15:32 door Anoniem
In Windows Live Mail zet ik bij de beveiligingsopties in het lijstje 'lijst met geblokkeerde topdomeinen' alles aangevinkt behalve NL en BE en verder staat die ook op zijn hoog of alleen veilige afzenders.

Mijn mail adres laat ik ook niet zomaar rondslingeren of geef het niet zomaar weg.

Tegenwoordig is dat vrij 'moeilijk' in sommige gevallen want ze eisen het bijna overal (winkels), is het nog altijd aan u of je het geeft of niet.

http://www.spamhaus.org/

In IExplorer 11 heb je ook nog steeds de mogelijkheid om bij de invoegtoepassingen beheren enkele 'Traceerbeveiligingslijsten' bij te zetten, een 'hulpje?'

En er zijn nog wel tal van mogelijheden om SPAM buiten de PC deur te houden (Ik schrijf deze tekst wel uit oogpunt van een thuisgebruiker, geen bedrijf want daar ligt dat weer ietsje anders)

Geloof ook niet direct wat men u via het net probeert op te dringen zie 419 scam

http://www.419eater.com/

Ik heb niet de indruk dat je bepaalde software moet gebruiken of installeren op je PC om SPAM buiten te houden, ik doe dat alvast niet en ik heb op al die jaren dat ik de pc's gebruik misschien eens 1 of 2 keer een SPAM berichtje gehad.
25-11-2014, 10:21 door Rawit
Op kantoor heb ik alles verplaatst naar Google Apps, wat op zich al redelijk goed filtert. We gebruikten eerst een losse anti-spam oplossing, helaas werd dit bedrijf een keer geblacklist en hadden we al die tijd problemen met het ontvangen van e-mail van klanten, ongeacht wat we deden met whitelists/blacklists. Naast Google Apps hebben we SPF ingeregeld (http://nl.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework) en maken we gebruik van DMARC (http://en.wikipedia.org/wiki/DMARC). We ontvangen nu keurig e-mails die voor ons bedoeld zijn en spam is bijna teruggebracht naar 0. Als het gaat om een eigen domein + 3 adressen, dan is naar mijn idee Google Apps of Microsoft Live + SPF & DMARC geen slechte keus.
25-11-2014, 10:46 door Anoniem
Ik denk dat als je maar 1-3 mail adressen hebt je het helemaal niet zelf moet willen doen, tenzij dit je hobby is.
Zelfs het kopen en zelf installeren van een pakket is al niet handig. Er is veel crap in omloop en bovendien moet je er
de hele tijd bij zijn want de situatie verandert en je moet software en/of instellingen de hele tijd updaten.

Ik zou zeggen gebruik de filtering van een hoster. Dat is makkelijker en waarschijnlijk ook goedkoper.
25-11-2014, 11:20 door Optimus
Postini van Google?
IronPort WSA oplossing?
25-11-2014, 11:46 door xclude
Ik gebruik al een tiental jaren Mailwasher Pro en ik moet zeggen dat ik tot de dag van vandaag nog geen betere heb gevonden. De instellingen mogelijkheden zijn groot en het heeft een zelflerend bastiaans filter, werkt met bestaande spamlijsten, je kunt je eigen regels maken (zelfs met reguliere expressies) en heeft een aantal voorgedefinieerde regels, een blacklist en whitelist, kortom te veel om op te noemen. 30 dagen op proef op http://www.firetrust.com/

Succes. ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.