image

Kleinere daling pc-verkoop verwacht in 2014

woensdag 26 november 2014, 10:48 door Redactie, 0 reacties

De pc-verkoop zal dit jaar minder dalen dan in eerste instantie werd voorspeld, zo beweert onderzoeksbureau IDC. In plaats van een krimp van 3,7% zal de verkoop naar verwachting met 2,7% afnemen. Volwassen markten laten volgens de marktvorser nog steeds een groei zien, maar die zal naar verwachting in 2015 weer afnemen. Deze groei wordt mede door de vervanging van Windows XP veroorzaakt.

Opkomende markten blijven echter achter, wat met name door een latere introductie van tablets op deze markten komt en de economische tegenwind waardoor computers minder snel worden vervangen. Wordt er specifiek naar de consumentenmarkt gekeken, dan zal de pc-verkoop dit jaar op -5% uitkomen. De concurrentie van tablets is echter aan het afnemen. Daarnaast beleefde de markt in het derde kwartaal een opleving dankzij goedkope systemen. Het zijn met name Windows 8 + Bing systemen en Chromebooks die in het goedkoopste segment voor volume zorgen.

"In het beste geval voor pc's zien we een grote golf van vervangingen als gebruikers die de afgelopen jaren telefoons en tablets kochten besluiten dat ze hun pc echt moeten updaten", zegt vicepresident Loren Loverde. "Features zoals touch of convertibels, alsmede Windows 10 kunnen systemen veelzijdiger en aantrekkelijker maken, samen met lagere prijzen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.