image

Piratenpartij vermoedt dat aanval van binnenuit kwam

donderdag 27 november 2014, 10:04 door Redactie, 7 reacties

De aanval op de servers van de Piratenpartij dit weekend is mogelijk het werk van een insider geweest, zo laat de partij op de eigen website weten. Bij de aanval wist de aanvaller toegang tot allerlei gegevens van de politieke partij te krijgen, waaronder de ledenadministratie en aangeboden diensten.

"We houden er ernstig rekening mee dat de aanval van binnenuit komt en dus komt van mensen die meer dan gemiddelde kennis hebben van onze systemen en daardoor hebben kunnen binnenkomen", aldus de partij. Er zouden bij de aanval namelijk geen veel gebruikte hacktechnieken zijn gebruikt, maar interne beheerdersnamen en wachtwoorden die niet algemeen bekend zijn.

De Piratenpartij betreurt dan ook dat er in eerste instantie de term 'hack' en 'hacker' is gebruikt omdat dat voorbarig lijkt te zijn geweest. Er zal nu aangifte worden gedaan zodat de verantwoordelijke dader kan worden vervolgd. Ook is er door de inbraak schade ontstaan. Volgens de partij zal er nieuwe hardware moeten worden aangeschaft en een nieuwe, niet-gecorrumpeerde server moeten worden opgebouwd. "Om dit soort schade te kunnen verhalen moeten we wel aangifte doen", zo laat het bestuur weten.

Reacties (7)
27-11-2014, 11:31 door denii
Ik denk dat ik ook maar even naar de Mediamarkt rijd om een nieuw systeem uit te zoeken. Ze hebben m'n PC besmet met een trojan ?!
27-11-2014, 11:39 door NyctO
De eerste wat bij mij opkomt; reconaissance, priviledge escalation, etc. Als je lang genoeg binnen bent, kan je genoeg doen, lees data vergaren. Dan is het kwestie van exploiten.... Een van de gevaaren bij dit soort onderzoeken is dat men heel snel conclusies trekt! Of er een intern ondorzoek is of bijvoorbeeld overheidsdiensten e/o commercieeelonderzoeker bijbetrokken is haal ik niet helaas uit het stukje tekst die hierboven vermeld wordt.
27-11-2014, 12:15 door Mysterio
Piraten zijn niet de meest betrouwbare lieden op aarde. Moet je dan verbaast zijn dat er muiterij uitbreekt? Dat ze bij de partij voor de dieren nou zo mak als lammetjes zijn... ;)
27-11-2014, 12:50 door Anoniem
Door denii: Ik denk dat ik ook maar even naar de Mediamarkt rijd om een nieuw systeem uit te zoeken. Ze hebben m'n PC besmet met een trojan ?!
Er is een Wettelijk verschil tussen organisaties en consumenten, vooral mbt aansprakelijkheid.

Door Mysterio: Piraten zijn niet de meest betrouwbare lieden op aarde. Moet je dan verbaast zijn dat er muiterij uitbreekt? Dat ze bij de partij voor de dieren nou zo mak als lammetjes zijn... ;)
... Béétje kinderachtig, ik ben wel verbaast dat Mysterio spreekt, zou jij geen enigma moeten blijven?


OT: Respect dat ze dit zo snel oppakken, en zo duidelijk communiceren! En dat voor een politieke partij!
Vergelijk het eens met waar Sony Pictures op dit moment mee bezig is...
27-11-2014, 14:24 door choi
Door denii: Ik denk dat ik ook maar even naar de Mediamarkt rijd om een nieuw systeem uit te zoeken. Ze hebben m'n PC besmet met een trojan ?!

Uw punt?
27-11-2014, 14:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 27-11-2014, 14:56
[Verwijderd]
28-11-2014, 22:26 door Anoniem
Ik zou tegen de PiratenPartij willen zeggen: achterhaal de verantwoordelijke motherf***ers en stop ze met hun hoofd in de pleepot totdat ze alles opbiechten en ook wie hun evt.opdrachtgever is (de staat der NLen,lees AIVD?).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.