image

Blackberry geeft Duitse overheid toegang tot broncode

vrijdag 28 november 2014, 15:23 door Redactie, 4 reacties

De Duitse overheid heeft toestemming gegeven voor de overname van het Duitse beveiligingsbedrijf Secusmart door Blackberry, maar hiervoor moest de Canadese smartphonefabrikant wel een "anti-spionageverdrag" ondertekenen, zo meldt de Suddeutschen Zeitung. Secusmart levert speciale telefoons aan de Duitse overheid die niet zouden zijn af te luisteren.

Het Duitse Ministerie van Economische Zaken had de toestemming voor de overname in eerste instantie uitgesteld vanwege het mogelijke risico voor de staatsveiligheid. Het toestel van onder andere Bondskanselier Merkel is met de software van Secusmart versleuteld. Om de veiligheid te waarborgen moet Blackberry de Duitse overheid nu toegang tot de broncode van het mobiele besturingssysteem geven. Daarnaast moet het kwetsbaarheden in de software melden en mag het vertrouwelijke informatie niet aan andere overheden doorspelen.

Reacties (4)
28-11-2014, 16:04 door Anoniem
En gaat het dan om de broncode van Secusmart of van BlackBerryOS ? Aangezien Secusmart speciale telefoons fabriceerde.
28-11-2014, 18:54 door Anoniem
Zo, dan kunnen de Duitsers nu op zoek gaan naar bugs in de code om vervolgens te proberen alle opgeslagen encrypted BB data te decrypten. Of zou de "masterkey" onderdeel van de deal zijn?
29-11-2014, 13:12 door Eric-Jan H te D
Maar dat betekent da de NSA het nu ook heeft.
29-11-2014, 19:51 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Maar dat betekent da de NSA het nu ook heeft.
Waarschijnlijk hadden die het al veel langer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.